We hebben deze week een hele mooie (maar beperkte) actie voor u. We hebben enkele ”Green Tool” sla centrifuges van Eva Solo in de winkel die we nu mogen verkopen met 50% extra kassa korting
Deze centrifuge is een 2-in-1 slacentrifuge + vergiet aangezien het voorzien is van een ingebouwde spinnerfunctie. Hierdoor kunt u eenvoudig de as in het midden naar beneden duwen waarna al het water eruit wordt gedraaid en via gaten in de bodem wegloopt.
Hij is ideaal voor het spoelen van groenten en fruit en het aftappen van water voor bijvoorbeeld pasta.
Hij heeft een afmeting van 24 x 24 x 17 cm en is vaatwasmachinebestendig.
Normaliter kost hij €59,95, maar u kunt hem kopen voor maar €29,97!
OP=OP
(Lees verder onder afbeelding)

Leuk nieuws over de kerkuilen
Afgelopen week hebben de werkgroep leden van de Kerkuilen van IVN Raalte de nestkasten gecontroleerd. Wij hebben deze nestkasten bij ons boven de stallen zitten namelijk.
Drie prachtige jonge Kerkuilen zaten er in de kast!
De middelste uil is een geprepareerde uil, maar de andere 2 zijn dus de jonge uiltjes. Wat zijn ze mooi…
Leuke weetjes over de kerkuil: Waarom slaapt een kerkuil op één poot?
Door één poot dicht tegen het lichaam en onder de veren te houden verliest de uil minder warmte, de poten zijn minder dicht bevederd. Een vogel in rust maakt minder lichaamswarmte aan, koelt af en probeert dit dus op deze manier een beetje te compenseren.
Nieuw in ons assortiment
Roomboterspritsen
Deze roomboterspritsen zijn MJAMMIE! Deze typisch Nederlandse koekjes zijn lekker knapperig en hebben een heerlijk volle smaak door de roomboter.
MJAM biedt een breed assortiment koek voor on the go, tijdens een gekke bui of gewoon vertrouwd bij een kop vers gezette thee of koffie.
(Lees verder onder afbeelding)

Ssamjang
Ssamjang wordt in de Koreaanse keuken voornamelijk gebruikt als dipsaus voor groenten, vleesvervangers en vlees.De saus wordt bereid uit doenjang, sesamolie, ui, knoflook, lenteui en gochujang.
(Lees verder onder afbeelding)

Polderhoen kipburgers
We hebben aan ons assortiment kip nu heerlijke kipburgers toegevoegd. Hiermee maak je zelf lekkere broodjes kipburger, maar ook kun je ze natuurlijk door allerlei gerechten mixen.
En deze week zijn ze in de aanbieding!
(Lees verder onder afbeelding)

Prijsvraag van de week. Win een prachtig boeket!
Ra ra…hoe heten deze bloemen?
(Lees verder onder afbeelding)

Wilt u een prachtig boeket winnen? Deze week hebben wij een mooie prijsvraag voor iedereen. In de winkel kunt u een briefje invullen met jouw antwoord. De gelukkige winnaar wint een prachtig samengesteld boeket uit onze bloementuin. Het antwoord en de winnaar worden in de volgende nieuwsbrief onthuld…
Veel succes!
Pompoenen
Zoals u kunt zien groeien onze pompoenen al flink door. Mooi warm weer en of en toe een flinke bui doet hen goed. Zoals altijd telen wij de oranje pompoen en de butternut pompoen (ook wel flespompoen).
Rond september/oktober is de oogsttijd. In deze maanden gaan wij met een grote ploeg werknemers het land op om de pompoenen te oogsten. Dit gaat nog steeds met de hand, dus u kunt snapt wellicht wel dat dit best wat tijd en moeite kost. De pompoenen worden met een snoeischaar van de steel afgesneden, waarna ze op een lopende band worden gelegd die ze de oogstkar in vervoerd. Op deze oogstkar staat dan 2 man die de pompoenen rustig in een houten kist legt (anders beschadigen ze). Na het oogsten worden ze naar onze koeling vervoerd waar ze onder de juiste omstandigheden langdurig kunnen worden bewaard.
Nee, niet met allerlei middeltjes, maar gewoon met de juiste omgevingsfactoren (koel, droog en donker).
(Lees verder onder afbeelding)

Recept van de week
Biefreepjes met tomaat en abrikoos uit de oven
(Lees verder onder afbeelding)

Ingrediënten (4 personen):
• 500 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 3 rode uien, in dunne partjes
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 200 g gewelde abrikozen, gehalveerd
• 6 – 8 takjes tijm
• 4 el olie
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl kaneel
• 400 g biefreepjes
• 275 g couscous
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de tomaten in een ovenschaal en verdeel de ui, knoflook, abrikozen en takjes tijm ertussen. Maal er wat zeezout en zwarte peper boven en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
2. Laat de tomaten en ui in 15 – 20 min. garen in de oven. Schep regelmatig om.
3. Meng zout, peper, komijn, kaneel en 2 eetlepels olie en schep de biefstuk erdoor. Rooster de stukken biefstuk in een hete grillpan in 4 min. mooi bruin, zorg dat ze van binnen nog rosé zijn.
4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de tomaten met ui en abrikozen aan één kant en de biefstuk aan de andere kant.
Meer inspiratie?
Neem dan een kijkje in onze Receptenbibliotheek.
Overesch op Facebook
Overesch op Twitter (X)
Overesch website
Overesch Email
Overesch Instagram
Openingstijden
Dinsdag 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Of op afspraak
Boerderijwinkel
We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.







