Watvinnie? Met je vrienden een hele straat bouwen | Strobox bouwt met stro van Sallandse grond

Hoe krijg je het voor elkaar als jongere in je eigen dorp een twee onder een kap te bouwen? En hoe bouw je een huis van stro dat door lokale boeren verbouwd is? In deze aflevering van Watvinnie? krijg je daar antwoord op.

Interessant? Deel het artikel

watvinnie 4

Ewout van Dartel en Roy Jacobsen bouwen al op hun 28ste een tweekapper, en ook nog eens in hun eigen dorp Broekland! Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Dankzij Plaatselijk Belang en samen met de gemeente bleken er kansen te liggen waarbij officieus voorrang gegeven wordt aan eigen inwoners. Dat komt de leefbaarheid in het dorp ten goede. Ewout en Roy beloven zich daar voor in te zullen zetten.

Roelof Vossebeld van Strobox.nl legt de voordelen uit van bouwen met stro. Dat is niet alleen een natuurlijk product, het is ook bouwmateriaal dat je bij de boer in Salland koopt! bij Strobox kun je ook een cursus volgen hoe je je eigen huis zoveel mogelijk zelf bouwt. Want Roelof heeft al lang in de gaten dat de bouwers die met hem in zee gaan, vaak uit dat hout gesneden zijn.

Kiek hier de talkshow:

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *