Plaatselijke Belangen Haarle, Mariënheem, Heino en Laag Zuthem blij met geld voor de N35

Interessant? Deel het artikel

n35

Na jaren lobbyen is het voor elkaar: er wordt geld beschikbaar gemaakt om de N35 op te knappen. Naast het bedrijfsleven en de politiek hebben de Plaatselijke Belangen (PB’s) Haarle, Mariënheem, Heino en Laag Zuthem hier vele jaren voor gestreden.

“Het doel was een veiligere N35 voor de weggebruikers én de omgeving. Dat doel lijkt hiermee bereikbaar.” aldus Niels Tomson (Plaatselijk Belang Laag Zuthem)

Wat is het probleem?

De N35 is een barrière geworden in plaats van een verbindingsroute. Op en om de N35 wordt het steeds onveiliger. Het is gevaarlijk om de N35 over te steken en deze Rijksweg loopt zelfs dwars door het dorp Mariënheem. Dit kon zo niet langer vonden de Plaatselijke Belangenverenigingen. De afgelopen jaren hebben ze daarom de krachten gebundeld en zijn samen opgetrokken om de N35 op de politieke agenda te krijgen in Den Haag.

En dat is gelukt. De N35 is opgenomen in de Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Zowel het Rijk als de Provincie investeren ieder 100 miljoen in vijf ongelijkvloerse kruisingen, in een rondweg bij Mariënheem en in verbeteringen aan overige kruispunten.

“Eindelijk lijkt er een einde te komen aan al dat verkeer dat Mariënheem doorklieft” aldus Nico Dijkman (Plaatselijk Belang Mariënheem)

Tevreden

De Plaatselijke Belangen zijn hier blij mee. Ook al is het niet het volledige budget voor het opwaarderen van de N35 naar een stroomweg met 2×2 banen (kosten dik 400 miljoen Euro), de veiligheid en de doorstroming worden hiermee wel sterk verbeterd. En natuurlijk moeten nog wel de knelpunten in Haarle ook veiliger worden gemaakt. De plannen moeten nog worden uitgewerkt dus weten we voorlopig nog niet wat er precies waar gaat gebeuren.

“Haarle is helaas nog even vergeten in deze brede aanpak en zal nog veiligheidsmaatregelen moeten gaan krijgen. Op dit punt zijn de plaatselijk belangen het met elkaar eens.” aldus Ron Vloedgraven (Plaatselijk Belang Haarle)

Toekomst

De PB’s blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en gaan er vanuit dat ze proactief door Rijkswaterstaat betrokken blijven bij de planvorming en verdere uitwerking. Het kan nog wel vijf tot tien jaar duren voordat de plannen worden uitgevoerd. In de komende jaren zullen ze samen blijven werken om de belangen van de dorpen zoveel mogelijk terug te laten komen in de plannen.

De stap die nu is genomen is een hele prachtige tussenstap en de start van een nieuw jarenlang traject.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.