Natuurinclusief inrichten: verder kijken dan gebouwen voor meer biodiversiteit

Natuurinclusief bouwen is bezig aan een grote opmars: in steeds meer bouw- en renovatietrajecten wordt rekening gehouden met de lokale fauna. Dat is gunstig, maar er moet daarbij ook grondig naar de leefomgeving gekeken worden. Door deze ook natuurinclusief in te richten, worden wijken groener, klimaatbestendiger én vaak ook een stuk mooier. Eelerwoude-ecoloog Vincent de Lenne vertelt meer over dit onderwerp.

Aangeboden door Eelerwoude

Interessant? Deel het artikel

vincent de lenne eelerwoude

“De verbinding tussen mensen, gebouwen en natuur is in mijn optiek heel belangrijk: daarom spreek ik ook liever niet van natuurinclusief bouwen, maar over natuurinclusief inrichten,” begint Vincent zijn verhaal. Bij natuurinclusief bouwen wordt er bij de bouw of renovatie rekening gehouden met de dieren in een gebied, door bijvoorbeeld inbouwstenen voor vogels en vleermuizen toe te passen, stootvoegen open te houden en ruimte te maken onder dakpannen voor nesten.

Een natuurinclusieve inrichting betekent dat er niet alleen naar de bouwkundige elementen gekeken wordt, maar ook naar het gebied eromheen, door meer biodiversiteit in te passen. Vincent: “En dat is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Als je denkt: ‘goh, wat is het hier mooi’, omdat er bijvoorbeeld veel bloemen bloeien en verschillende bomen staan, dan zit het vaak voor de dieren ook wel goed.”

Lees hier het hele interview.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Aangeboden door Eelerwoude

Eelerwoude

Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *