Lezing Thomas Erdbrink in het Holstohus Olst

Op uitnodiging van Ut Huus en ’t NUT Olst-Wijhe komt Thomas Erdbrink, o.a. bekend van Onze Man in Teheran, op dinsdag 30 mei naar Olst voor een lezing over zijn leven en werken als journalist waar hij ook meerdere boeken over schreef.

Interessant? Deel het artikel

Thomas Erdbrink
Thomas Erdbrink

Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is Thomas Erdbrink Nederlands meest prominente internationale journalist. Als Teheran Bureau Chief voor The New York Times was hij meer dan een decennium vrijwel de enige westerse journalist in Iran. Hij was een prominent gezicht op CNN en zijn werk werd vanuit het Witte Huis op de voet gevolgd.

Thomas is in Nederland bekend van zijn serie Onze Man in Teheran, die ook in Amerika werd uitgezonden. Hij was presentator van Zomergasten, NOS- en NRC-correspondent en columnist bij de Volkskrant. Tegelijkertijd integreerde hij in Iran, trouwde en leerde Perzisch.

Nadat hij in 2019 een werkverbod kreeg van de Iraanse autoriteiten, stortte zijn persoonlijke leven in. Zijn opdrachtgever vroeg hem om in Zweden te gaan werken. Ver van zijn vrouw en vorige leven, merkte Thomas dat hij een halve Iraniër is geworden. Het missen werd te veel en na twee jaar nam Thomas ontslag bij de Times om meer vrijheid te hebben.Hij woont nu (privé) weer in Iran, is regelmatig in Nederland en maakte vorig jaar een documentaireserie in Afghanistan over het leven onder de Taliban, die begin dit jaar is uitgezonden op NPO2.

Wanneer

Dinsdag 30 mei 2023, aanvang 20:00 uur. Zaal open 19:45 uur

Waar

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

Reserveren

Entree: € 15,–. Tickets online verkrijgbaar op de website van Ut Huus.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.