Joke Proper: Twee boeven

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper schrijft weer een grappig en wonderlijk verhaal!

Interessant? Deel het artikel

boomhek_foto Joke Proper

“Hoe was het vandaag?” vraag ik M. Ik kom net thuis en ben benieuwd hoe hij zijn skills als opa van ons grappige kleinkind heeft toegepast vandaag. Het jongetje, M. van net 3 jaar,

Hij heeft de absolute gunfactor bij alle mensen die hij ontmoet. Hij van nature erg sociaal. Met zijn lieve krulletjeshaar en gulle lach en pretogen. Zo wil hij graag bij opi en omi op bezoek. Dan moet er een appel of een pak hagelslag mee als cadeau, want dat vindt opi zo lekker. Invoelend kind van 3. Hij is heel sportief; zo vroeg als hij al kon springen met twee voeten los van de grond. De handstand kan hij inmiddels ook zelfstandig. Toen hij 3 jaar werd, kon hij een dag later gewoon los fietsen zonder hulp. Fietsen doet hij graag, samen met zijn opa. Hij zit dan trots voorop de grote fiets; dan kan hij alles goed zien en aanwijzen. Laat ze maar schuiven, die twee.

Bomen in gevangenis

“Vandaag zijn we samen op de fiets naar de winkel geweest”, vervolgt M. zijn verhaal. Met een twinkeling in zijn ogen zegt hij: “weet je wat kleine M. ineens zei toen hij de bomen in de dorpskern zag? “ ”Nee, wat zei hij dan?” Hij riep ineens verbaasd: “opa, die bomen zitten allemaal in de gevangenis!” “Gevangenis”, dat woord kent hij wel. Met zijn grote broer speelt hij vaak boefje en politie bij ons in
de tuin.

Wij doen dan mee en staan dan altijd slachtofferig achter een boom te nephuilen. “Achter de tralies jij”, wordt er dan zonder pardon geroepen. “Krik krak …op slot”. Een Olster boomhek associeert hij met tralies en gevangenis. Middenin het dorp staan er meerdere

Bomen met zo’n sierhek. Ik lach om de originele kijk en frisse blik van de kleine boef. Hadden wij volwassenen dat nog maar… het originele associëren. “Heerlijk he” lach ik tegen M. Opa kijkt trots en knikt. M. en zijn kleinkind, laat die twee boeven maar schuiven!

 

Website Proper Art

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Unieke Boom

Lees verder »

Joke Proper: Rotan of riet

Lees verder »

Joke Proper: Logeren

Lees verder »

Joke Proper: Kukident

Lees verder »