Inspectie keurt Terrawijs goed: nieuwe school start in september 2025 | Met video

Een onderwijsrevolutie noemt Tessa Hoogeland uit Raalte het: Terrawijs staat voor onderwijs dat kinderen leert betekenis te geven aan het leven door samen met anderen te bouwen aan een groene, evenwichtige en rechtvaardige wereld.

Interessant? Deel het artikel

Terrawijs
Tessa Hoogland

Hoogeland is een van de twee oprichters van de school. Ze is dolgelukkig nu de onderwijsinspectie de school groen licht gegeven heeft.

Op hun site staat: Op Terrawijs ontwikkelen kinderen de kennis, vaardigheden en mindset die hiervoor van belang zijn, denk aan: vragen stellen, creativiteit, openheid, kritisch denken, compassie, systeemdenken, verantwoordelijkheid en een groeimindset. Dit gebeurt tijdens project-gebaseerd leren, waarin we oplossingen en kansen creëren voor vraagstukken in de omgeving.

Door middel van goed taal- en rekenonderwijs, betekenisvolle projecten, leren door te doen én onderdompeling in de natuur,  ontdekken kinderen al op jonge leeftijd hun capaciteiten om positieve veranderingen te creëren. Zij ervaren dat zij er toe doen en het verschil maken door samen te werken met anderen én de natuur. Dit geeft ze een doel, richting en vertrouwen voor hun verdere leven.

Hoogeland: “Met het neerzetten van dit onderwijs willen wij anderen inspireren en een katalysator zijn voor de noodzakelijke onderwijsrevolutie richting een onderwijssysteem waarin kinderen en de aarde tot bloei kunnen komen. ”

Het gaat de school niet om leren voor een vervolgopleiding, voor een goede baan en veel geld verdienen, maar leren waar je passie ligt en daar een leven rondom opbouwen. Het is niet de school die de leerstof in haar volgorde aanbiedt, maar het kind dat op zoek gaat en nieuwsgierig is naar wat het wil leren. Uitgangspunten zijn ‘verbinding’, ‘groen’ en ‘liefde voor leren’.

Hier lees je alles over Terrawijs: https://terrawijs.nl/

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden