Meer berichten

Het experiment Israël is duidelijk mislukt en moet afgeblazen worden

Bij zelfs de trouwste bondgenoten rijzen er nu twijfels of de eigenlijk illegale oprichting van Israël in 1948 geen historische vergissing was. Een twee staten oplossing zal niet werken, kijk naar de Westoever en Oost- Jeruzalem waar de Palestijnen (en christenen) onderdukt worden. Eén staat met Israëlische inwoners die begrijpen dat ze op basis van gelijkheid moeten kunnen samenleven met de oorspronkelijke inwoners doet recht aan de historie van het land. En de fanatieke zionisten die dit niet willen, moeten dan terugkeren naar de eigen landen vanwaar ze in Palestina immigreerden, die ondertussen heel veilig zijn. Met uitzondering van Rusland misschien.

Lees verder »

Van Links naar Rechts en van Rechts naar Links rond de ijskast. Waar moet het politiek heen in Nederland

Onze gewaardeerde muziekkenner en columnist van onze muziekrubriek ‘Plaatnportret’ Leo van Krukkert schreef een opiniestuk over de huidige politiek en samenleving. Redacteur Kees Huls reageert daarop.

Lees verder »

Kees Huls: Valkuilen en paniek voor de energietransitie

Veel commotie over de gevolgen van de energietransitie omdat er geen duidelijke lijnen uitgezet worden en er teveel hap-snap-beleid is. Zo was het al lang te voorspellen dat elektriciteit een bepalende rol zou spelen in dit proces en toch is daar niet op geanticipeerd met alle gevolgen nu voor woning- en utiliteitsbouw. Privatisering van het stroomnet wreekt zich…

Lees verder »

Wat een geluk dat wij in Nederland veel fatsoenlijker asielzoekers hebben dan Palestina

Wanneer het in Europa niet zo onrustig was geweest begin vorige eeuw hadden wij nu een groot probleem kunnen hebben. Dan hadden de zionisten hier naartoe kunnen komen om hun staat te stichten en hadden niet- zionistische inwoners van Nederland nu grotendeels op zwaarbewaakte Waddeneilanden gewoond.

Lees verder »

Zet die F35 (JSF) straaljagers maar op Marktplaats

De wereld wordt veel gevaarlijker wanneer er nog meer ultrarechtse idioten aan het bewind komen van democratische landen. Zeker wanneer de Amerikaanse hillbilles Donald Trump tot president zullen kiezen. Een enorm risico voor Europa.

Lees verder »

Creëert langdurige onderdrukking van bevolkingsgroepen onmensen?

Al maandenlang zien wij de vreselijke taferelen in Gaza voorbijkomen waar na de terreuraanslagen van Hamas op 7 oktober 2023 Israël op enorme schaal genocide aan het plegen is. Twee bevolkingsgroepen met een lange onderdrukkingsgeschiedenis die een apocalyptische strijd aan het uitvechten zijn met afschuwelijke excessen op het gebied van mensenrechten. Komt dit door jarenlange onderdrukking?

Lees verder »

Waardevolle tips uit Vlaanderen voor de PVV

Ook in Vlaanderen staat de regeringsvorming in Nederland in de belangstelling. Niet in de laatste plaats omdat er in België later dit jaar ook landelijke verkiezingen zullen zijn en ook in Vlaanderen een ultrarechtse partij, het Vlaams Belang, de grootste lijkt te worden. Het VRT Canvas programma ‘De Ideale Wereld’ geeft handige tips aan de PVV….

Lees verder »

Bijna 20 jaar ‘onderbuikpolitiek’ gaat de PVV nu opbreken

Al bijna 20 jaar probeert Geert Wilders door het inspelen op de onderbuik van ontevreden Nederlanders die hun verstand weigeren te gebruiken Kamerzetels te scoren. Zolang hij zijn onwaarheden vanaf de zijlijn, vanuit de oppositie, kon afvuren lukte dat aardig en wist hij de grootste partij van Nederland te worden. Een kwart van de Nederlanders steunt zijn onfrisse ideeën kennelijk, waardoor hij nu geacht wordt een regeringscoalitie te vormen. Helaas zal hij daarbij nu in zijn eigen mes vallen.

Lees verder »

Eén staat Palestina met moslims, christenen en joden, maar geen zionisten

Israël is na 75 jaar afschuwelijke kolonisatie de op schuldbewustzijn berustende steun van het westen aan het verspelen. Een twee staten oplossing is niet meer mogelijk omdat er te veel gebeurd is tussen de twee bevolkingsgroepen. Een Palestina met niet- zionistische joden, moslims en christenen is de enige oplossing.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.