Boeklezing bij ’t Natuurlijk Huus

Boekentour; verhalen, verbinding en handvaten. Dit event vindt woensdag 24 april van 9 – 12 uur plaats bij 't Natuurlijk Huus in Raalte. Het onderwerp is “Op de open plek in het bos”

Interessant? Deel het artikel

agnes voorleesboek tineke

De metaforen in dit boek zijn interessant voor ieder die mee wil helpen aan een weg naar een mooiere wereld. In een wereld waar we steeds meer teruggeworpen lijken te worden op onszelf is ontmoeten, het delen van onze verhalen en opnieuw de verbinding zoeken met elkaar een radicaal en fijn antwoord.

Het verhaal

De giraf ziet een donkere wolk aankomen richting het grote dierenbos. De dieren maken zich zorgen. Ze komen bij elkaar op de open plek en vragen zich af wat ze kunnen doen.

Ze onderzoeken de eigen donkerte, best interessant eigenlijk, en delen hun verhaal met elkaar. Ook ontdekken ze dat ze allemaal over andere kwaliteiten beschikken; ze zijn zo verschillend. En misschien nog wel belangrijker: Ze ontdekken dat ze allemaal, juist door zichzelf te zijn en hun eigen kwaliteit in te zetten, bij kunnen dragen aan de oplossing van de boze donkere wolk. De wolk die inmiddels nog groter geworden is en overigens achteraf
minder boos blijkt dan men dacht.

Ook wij leven in een tijd met regelmatig een donkere wolk die op ons afkomt.
Hoe kunnen wij hiermee omgaan? Bij vele van ons brengt dat de oeroude vragen naar boven als:

Wie ben ik, wat kan ik bijdragen, wat is mijn kwaliteit?
Maar ook: Hoe kan juist ons verschillend zijn ons de weg wijzen? Hoe verbind ik mij zonder mijzelf te verliezen? Kan ik de kwaliteit in de ander zien? Welke toekomst wil ik eigenlijk creëren? Hoe kunnen verhalen hieraan bijdragen?

Bijeenkomst

Tineke vertelt over het boekje en/of leest het voor. Ze vertelt iets over de achtergrond van het boekje en de gebruikte metaforen. Er is vooral ook ruimte om onze verhalen met elkaar te delen en onszelf en elkaar te ontmoeten. En misschien zingen we ook nog wel een lied met elkaar.

Het boekje kan ter plekke gekocht worden (€18,50).

Meer informatie

Over het boek: https://opdeopenplekinhetbos.weebly.com/

Over Tineke: https://Tinekeblommendaal.weebly.com/

Toegang

Gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

 


Aanmelden

info@hetnatuurlijkhuus.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden