Denne: Als je bij de kerk werkt moet je straks verklappen als je iets van seksueel misbruik weet, ’t is me toch wat.

't Is geen 1 april grap dat vanaf morgen ook niet-geestelijke leidinggevenden binnen de kerk verdenkingen van misbruik moeten melden.

Interessant? Deel het artikel

kruisverheffing denne

Het is morgen 1 april. Dat is een dag waarop je ook berichten kunt plaatsen die niet waar zijn, maar waarvan mensen dan denken dat het wél zo is.

Dus dacht ik aan een bericht van paus Franciscus die strengere regels heeft ingesteld die seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk tegen moeten gaan. Voortaan moeten ook niet-geestelijke leidinggevenden binnen de kerk verdenkingen van misbruik melden, ook als er verdenkingen zijn van misbruik bij nonnen, priesters en kloosterlingen in opleiding.

Maar eigenlijk is dat helemaal geen leuke 1 april. Toch?
Klopt, het bericht is immers écht.

Ik snap daar dus helemaal niks van. Die katholieke kerk discrimineert vrouwen, verkettert homo’s en totdat de nieuwe maatregel in gaat hoeven leidinggevenden die niet geestelijk zijn verdenkingen niet te melden…

Niet zo gek dat de kerken leeg raken. Ik ben er laatst wezen kijken. Voor heel Raalte, Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Broekland en Luttenberg was er dat weekend op zaterdag een viering in Heeten en op zondag een in de Kruisverheffing in Raalte. (Je kruis verheffen. Dat mogen katholieke mannen maar heel selectief.) Dat wat je hierboven ziet was er in de Kruisverheffing.
Ik sprak er eentje. Die zei: ach, ‘t is ook de enige keer van de week dat ik van mijn erf kom.

Op weg naar Pasen werd de paus ziek. Zou dat de straf van God zijn?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden