Twee redenen voor feest bij Herenkoor Luttenberg

Zondag 19 november zal in de Sint Corneliuskerk in Luttenberg tijdens een feestelijke eucharistieviering stil worden gestaan bij het feit dat Antoon Vloedgraven en Henri Fikken 60 jaar lid zijn van het Herenkoor in Luttenberg. Verder werd het koor uitverkoren met een eerste prijs bij de Heinose Muziekestafette.

Interessant? Deel het artikel

Herenkoor Luttenberg
Herenkoor Luttenberg

Blij verrast werd het Herenkoor Luttenberg toen het bestuur van de Open Muziekestafette Heino hen tijdens de repetitie, elke donderdagavond van 20.00 uur t/m 21.00 uur, de eerst prijs kwam overhandigen van de afgelopen muziekestafette.

Around the World

Ze werden toen namelijk eerste bij het thema “Around the world”. Zoals de jury zelf zei dat ze omver waren geblazen door de nummers met dit thema en de flashmob waarmee het koor begon. Zo begon het lied “De Roos” niet zoals gebruikelijk met het koor, maar met 4 zangers die tussen het publiek waren opgesteld. Zij zongen om beurten de eerste 4 regels, waarna het hele koor inviel en verder zong.

Lof voor de dirigent Herma Jalink die op dit idee kwam.

Verder zong het koor het “Ave Maria”, “Panis Angelicus”, “Tebe Pojem” en sloot af met het wel bekende “Va Penciero”. Herma’s salonorkest “Sohno” eindigde op de tweede plek. Er werd een zilveren schaal met tekst overhandigd aan Herma en de voorzitter.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Dirigent Herma Jalink neemt de prijs in ontvangst

 

Jubilea

Antoon Vloedgraven, voor de Luttenbergers bekend als Tone van de Schoenmaker, is tenor en vaste voorzanger. Henri Fikken, voor iedereen bekend als uitbater van o.a. het Roalter Taphuus, restaurant/zalen Zwakenberg en café De Kroon is de vaste organist van het koor zijn beiden 60 jaar aan het koor verbonden. Ze zijn groot liefhebber van het Gregoriaans dat in vroeger tijden in de katholieke kerk werd gezongen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Antoon Vloedgraven (l). Henri Fikken,

Viering

Zondagmorgen 19 november om 09.30 uur zal pastoor Jan Verweij voorgaan in een feestelijke eucharistieviering, waarbij de zang vanzelfsprekend wordt verzorgd door het Herenkoor o.l.v. Herma Jalink. Na afloop is er in de kerk gelegenheid om de beide jubilarissen te feliciteren met hun jubileum.

(tekst loopt door onder afbeelding)

H. Corneliuskerk Luttenberg

Herenkoor Luttenberg

Het Herenkoor Luttenberg is het mannenkoor van H. Cornelius in Luttenberg. Het telt op het ogenblik 21 leden, 19 zangers gedirigeerd door Herma Jalink en op het orgel begeleid door Henri Fikken.

Het koor zingt bij voorkeur Gregoriaans en Latijnse gezangen in eigen kerk en op verzoek op meerdere locaties.

 

Website Herenkoor Luttenberg

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *