Meer berichten

Jan Loozeman verzorgde de uitvaart van een been, maar hij maakte wel meer gekke dingen mee

“Nou, van dat been kan ik me eigenlijk helemaal niet zo veel meer herinneren. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik uitvaarten verzorg, blijven de eerste twee me misschien nog wel het meeste bij. Die allereerste: een meisje van 8, gestorven aan leukemie, enig kind…”

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Bouwvakvakantie, dus een ander onderwerp dan gebruikelijk

Columnist Diss’n van Roerink geniet van de bouwvakvakantie en wil het daarom deze keer niet over troffels, specie of kuipen hebben, maar over drank.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Gave voorleesavond bij amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg

Kinderen en volwassenen hadden een prachtige voorleesavond bij amfitheater Het Lommerrijk. En het bleef het niet alleen bij het boek Floddertje, maar ook veel vlekken, héél veel schuim en…de brandweer! Weer een prachtige (foto)reportage van Jenneke van Doesburg.

Lees verder »

Sofie (16) uit Herxen zeilde zes maanden over de oceanen

In de rubriek ‘Jong in Salland’ interviewt journalist Marius Jaspers jongeren uit Salland. Deze keer Sofie uit Herxen, die midden in haar havo schooljaar een half jaar op zeereis ging.

Lees verder »

Joke Proper: Twee boeven

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper schrijft weer een grappig en wonderlijk verhaal!

Lees verder »

Schrijversavond Beeld en Taal in het Holstohus Olst

Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe presenteert op vrijdag 16 juni in het Holstohus Olst de Schrijversavond Beeld en Taal.

Lees verder »

Een Meer dan Menselijke prestatie?

Wanneer je met 14 auteurs één boek schrijft, komt daar een heleboel bij kijken. Als kartrekker heb ik me daar behoorlijk in verslikt. Is het allemaal goed gekomen?

Lees verder »

verhaal: Liefde gaat door de maag

Dit verhaal verscheen eerder op www.liesbethjochemsen.nl en vormde het begin van mijn boek Mozaïek van Geluk. De koning zuchtte diep. Hoe moest zijn dochter ooit een man vinden? Als enig kind was het de taak van…

Lees verder »

Jolabokaflod

Jolabowattes? denkt u misschien. Wat is dat? Jolabokaflod komt uit IJsland en betekent “overstroming van boeken met Kerst. Op Kerstavond geven mensen elkaar een boek cadeau om vervolgens de hele avond te kunnen lezen. Ik…

Lees verder »

ZomerVoorleesFeest van de Bibliotheek in Raalte Zuid

Bibliotheek Salland organiseert voorleesavonden in de beweeg- en leeftuin bij de Hartkamp in Raalte.

Lees verder »

Herman Holtmaat: Pas op, overstekende stofzuiger

Luttenbergse Oma Tonnie ging met de techniek helemaal met haar tijd mee. En iedereen heeft daarmee wel eens een probleempje.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.