Meer berichten

Internetplatform InHeino stopt noodgedwongen haar activiteiten

In november 2020 startte de Stichting Digitaal Dorpsplein Heino met de site InHeino die goed bij de inwoners aansloeg. Toch moest het bestuur besluiten te stoppen wegens gebrek aan vrijwilligers.

Lees verder »

Gemeente Raalte organiseert ophaaldagen voor spullen uit cultuurboerderij Strunk

Vanaf begin jaren ‘80 hebben allerlei verenigingen en stichtingen gebruikgemaakt van cultuurboerderij Strunk in Raalte. Door de jaren heen zijn er heel wat spullen verzameld. Tijdens renovatiewerkzaamheden van de boerderij zijn deze spullen in de bijbehorende schuur of in een gehuurde container op de gemeentewerf opgeslagen. Op 8, 9 en 10 december kunnen eigenaren hun spullen ophalen.

Lees verder »

Wereldlichtjesdag Raalte op zondag 11 december bij GroenRijk Raalte

Wereldlichtjesdag, muziek, warme woorden en kaarsjes voor iedereen die een overleden kind wil herdenken bij GroenRijk Raalte.

Lees verder »

Vrijwilligerscentrale Raalte verricht uitreiking Vrijwilligersprijs Overijssel

De vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel werden feestelijk uitgereikt aan drie individuele winnaars en een groepsproject.

Lees verder »

Meeste Nederlanders zien fatsoenlijke opvang asielzoekers als morele plicht

De meeste Nederlanders vinden het onze ‘morele plicht’ om asielzoekers fatsoenlijk op te vangen. Ook vindt een nipte meerderheid van de bevolking het acceptabel als er een asielszoekercentrum bij hun in de buurt zou komen mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van NOS dat liep van 9 tot 12 september.

Lees verder »

Ben jij een handige buur? Help de energierekening verlagen!

De energieprijzen zijn flink gestegen. Het aantal mensen dat hun energierekening niet meer kan betalen ook. Daarom zoekt de gemeente Raalte bespaarcoaches en energieklussers. Wil jij mensen uit je buurt of dorp helpen met het besparen van energie?

Lees verder »

Minima hangen met het hoofd in de strop

Het trage handelen van onze regering brengt veel stress bij minima omdat ze met met het hoofd in de strop hangen. De onwaarschijnlijke verhogingen van de energieprijzen zullen eind deze maand zonder actie tot een slagveld leiden. Daarom zou iedereen de betaling aan de energiemaatschappijen eind deze maand desnoods zonder sancties moeten kunnen storneren en dan direct een voor hen realistisch bedrag betalen.

Lees verder »

Energiecoöperatie Endona stelt subsidie beschikbaar voor initiatieven in Heeten

Energiecoöperatie Endona uit Heeten stelt vanuit haar sociaal maatschappelijk fonds subsidie beschikbaar en vraagt om je voordracht in te dienen.

Lees verder »

Gezond Natuur & Cultuur Wandelen van start in Raalte

Op dinsdag 25 oktober gaat de eerste wandeling van start van Gezond Natuur & Cultuur Wandelen.

Lees verder »

TCC Tabletcafé in de bieb in Olst

TCC Tabletcafé in de bibliotheek in Olst gaat weer van start op woensdag 28 september.

Lees verder »

ACM: 400.000 extra huishoudens ‘opgezadeld’ met variabel energiecontract

In de afgelopen 6 maanden hebben 400.000 Nederlandse huishoudens noodgedwongen een variabel energiecontract afgesloten, omdat hun vaste contract afliep. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Lees verder »

Oekraïense vluchtelingen in voormalige Rabobank Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe gaat in het voormalige gebouw van de Rabobank aan de Oranjelaan in Wijhe 50/60 opvangplekken maken voor Oekraïners die daar maximaal twee jaren kunnen verblijven.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.