Laatste berichten Sociaal

Advies | kunst | Meedoen | Sociaal

Speeddate avond met fondsen in Deventer

Redactie | 16 september 2023
Meedoen | Sociaal

Happen & Snappen laat ouderen spelenderwijs de digitale wereld ontdekken

Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Literatuur | Meedoen | Politiek | Sociaal | Woonomgeving

Geen subsidie voor volwaardige bibliotheek in Wijhe

Column | Sociaal

Gosse Jongstra: Troep

Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Opinie | Politiek | Sociaal

GB Raalte: Wie gaat straks onze boodschappen en rekeningen betalen?

Meer berichten

Speeddate avond met fondsen in Deventer

Op dinsdagavond 19 september organiseert Kunstcircuit Deventer een speeddate-avond waar je kunt speeddaten met een aantal fondsen en subsidiegevers over financiële ondersteuning van culturele projecten.

Lees verder »

Happen & Snappen laat ouderen spelenderwijs de digitale wereld ontdekken

Kopje koffie, taartje, spelletjes spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren? Bij Happen & Snappen kan het! Tijdens dit nieuwe evenement speciaal voor ouderen staan ontmoeting en gezelligheid voorop, maar tegelijkertijd maken deelnemers kennis met de digitale wereld. Happen & Snappen wordt georganiseerd in verschillende dorpen in de gemeente Raalte. De officiële aftrap is op 22 september in Dorpshuus Heino.

Lees verder »

Geen subsidie voor volwaardige bibliotheek in Wijhe

In juni besloot de gemeenteraad met een amendement dat Wijhe in plaats van een servicepunt een volwaardige bibliotheek vestiging krijgt voor een pilot periode van twee jaar. Onder voorwaarde dat de gemeente in september de aangevraagde landelijke subsidie voor deze twee jaren toegekend krijgt.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Troep

Columnist Gosse Jongstra wordt triest van de gooi-maar-van-je-af mentaliteit van sommige mensen.

Lees verder »

GB Raalte: Wie gaat straks onze boodschappen en rekeningen betalen?

Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Raalte vraagt aandacht voor problemen die een steeds grotere groep Raaltenaren onrust bezorgen.

Lees verder »

Grote onzekerheid overheerst bij boeren

Al voorafgaand aan het stranden van het Landbouwakkoord en de val van kabinet-Rutte IV heerste bij boeren grote onzekerheid over hun toekomst. Dat gaat gepaard met tal van sociale en psychische gevolgen, zoals burn-outklachten en financiële zorgen. Ook ervaren agrariërs dat hun autonomie onder druk staat en dat hun leefomgeving ingrijpend verandert, zonder dat ze daar invloed op kunnen uitoefenen.

Lees verder »

Helft Nederlanders bezorgd over online gedrag en misinformatie

Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen over foutieve en misleidende informatie op sociale media. Het gaat dan vooral om zorgen over het gevaar dat mensen beïnvloed worden door misinformatie, onder meer bij verkiezingen. Daarnaast zijn er zorgen over vervelende omgangsvormen online, zoals bedreigingen en beledigingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat recent verschenen is.

Lees verder »

De Oogvereniging vraagt aandacht voor sociale rechtvaardigheid

Volwassenen en kinderen die blind of slechtziend zijn, kunnen nog onvoldoende vanzelfsprekend meedoen in Nederland. Zo is maar 10% lid van een sportvereniging. Dit moet veranderen. Daarom heeft de Oogvereniging de campagne: ‘De Oogvereniging maakt zichtbaar’ gelanceerd.

Lees verder »

Nieuwe openingstijden en nieuw telefoonnummer Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland verruimt haar openingstijden en in Raalte is deze voortaan ook op maandag open. Er is vanaf nu een centraal telefoonnummer voor alle vestigingen.

Lees verder »

Weer van alles te doen in het Dorpshuus Heino

Na de zomer bruist het Dorpshuus in Heino weer van de activiteiten die ze in deze nieuwsbrief onder de aandacht brengen. Verschillende werkgroepen zijn al weer actief geweest om een leuk programma te maken. We hopen dat we jullie zullen ontmoeten in ons Dorpshuus.

Lees verder »

De zorg geeft ook veel zorg, dus laten we het over gezondheid hebben

Het is flauw de grote parkeerplaats van Isala te gebruiken als beeld voor ons ongezonde leefgedrag. Want heel veel mensen kunnen er niks aan doen dat ze ziek zijn. Maar het is de medische zorg zelf die zegt dat 42% van de kankers verwijtbaar is. Alle reden eens dieper in zorg en gezondheid te duiken. De aanleg van riolering is de meest effectieve stap geweest voor de volksgezondheid.

Lees verder »

Ervaringsverhalen over gemiste ondersteuning uit het sociaal domein: Niet gezien, gehoord of geholpen worden

Eerdere onderzoeken van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) laten zien dat gemeenten de mensen die ondersteuning nodig hebben vanuit het sociaal domein, niet altijd (op tijd) bereiken. Om te achterhalen waardoor dit komt en waar mensen in het sociaal domein tegenaan lopen, deed het SCP kwalitatief onderzoek. We spraken uitgebreid met mensen over hun hulpvraag en zoektocht naar ondersteuning. Uit hun ervaringsverhalen blijkt hoe ingewikkeld het is om de juiste ondersteuning te krijgen op de momenten dat het echt nodig is.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.