Meer berichten

Joop van der Wal: Benaderbaar

Columnist Joop van der Wal zet kanttekeningen bij nieuwe ontwikkelingen, zoals onder meer razendsnelle levering van spullen en hoe hij dit moet vertalen naar zijn stem bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder »

Gemeente Raalte in spagaat vanwege De Productie

Gemeenten kunnen door regeringsbeleid sommige taken niet uitvoeren op een manier die ze absoluut wel zouden willen. De recente gebeurtenissen bij het sociaal werkbedrijf De Productie illustreren dat weer op trieste wijze.

Lees verder »

Sluipend worden de minima richting het ravijn geduwd

De situatie van mensen met een uitkering of AOW wordt onacceptabel. Hoogste tijd om het bijna verdwenen woord ‘paupers’ weer op te poetsen.

Lees verder »

Luttenberger jeugdgroep Aksie organiseert thuisbakwedstrijd.

Jeugdgroep Aksie Luttenberg organiseert weer thuisbakwedstrijden Heel Aksie Bakt 2.0

Lees verder »

Overijsselse Bibliotheken bieden digitale vaardigheden aan via RTV Oost

De TV-serie Klik ’m aan helpt met digitale vaardigheden via RTV OOst.

Lees verder »

Verborgen verdriet zichtbaar gemaakt in de St. Laurentiuskapel in Luttenberg

“Zij mochten geen naam hebben.” Vroeger mochten ongedoopte overleden kinderen niet in gewijde aarde op een RK kerkhof begraven worden. Laurentius Wispels (Laus van Kökkie) bouwde een kapel voor hen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Alle tijd

Columnist Gosse Jongstra wil weer meer spontaniteit bij het ontmoeten van vrienden en bekenden. Weg met de agenda’s.

Lees verder »

Zwembad Luttenberg wint Goudhaentje 2021 van de gemeente Raalte

Zwembad ’t Siel in Luttenberg is het Goudhaentje van 2021! De tweede plaats is voor Dorpswandeling 0572. De Compostbrigade eindigde op de derde plek. Burgemeester Martijn Dadema onthulde de uitslag van de publieks- en jurystem vandaag in…

Lees verder »

Straatpraat: Macho’s worden in de wieg gemaakt

Straatpraat: Buuv, TheeTante, NarrigeNeef en de buurman maken geregeld een praatje in de straat. Buurman is niet tevreden met de nog altijd masculiene bestuurscultuur in ons land. TheeTante is het met hem eens, de machocultuur lijkt niet uit te roeien!

Lees verder »

Woonzorgcentrum Huis ter Heijne in Heino maakt doorstart (als curator meewerkt)

Volgens RTV Oost is er een akkoord tussen de pandeigenaar van Huis ter Heijne in Heino en zorgorganisatie Thuisgenoten om de zorg ononderbroken voort te zetten. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is de overname van de inboedel van de curator.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Contact

Door zijn laatste aangrijpende column herontdekte Gosse Jongstra weer wezenlijke in plaats van oppervlakkige contacten.

Lees verder »

Gemeente Raalte ondersteunt Raalter Uitdaging en verhoogt subsidie

De Raalter uitdaging is een maatschappelijk initiatief waarbij betrokken ondernemers lokale maatschappelijke stichtingen en verenigingen helpen. De organisatie bemiddelt tussen de vraag van de stichtingen en verenigingen en het aanbod van bedrijven. Dit kan zijn in de vorm van materialen, middelen en menskracht. De gemeente Raalte besluit om de huidige subsidieovereenkomst te verhogen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.