Meer berichten

Jongeren gaan ten onder aan maatschappelijke druk. Tijd dat we naar hén gaan luisteren

Elly Smit’s praktijk liep vol met jongeren die angstklachten, depressies en eenzaamheid ervaarden. In de gesprekken hoorde ze een gemeenschappelijke deler: jongeren worden chronisch overvraagd. Om dat om te draaien is een chronisch andere aanpak nodig, realiseerde ze zich. Eentje waarin we naar jongeren zelf luisteren in plaats van hen overvragen. 

Lees verder »

Interview met Nico Geerlink van Plaatselijk Belang Lierderholthuis

In 2020 brandde Café D’Olde Wettering in Lierderholthuis af, dat onderdeel uitmaakte van het Dorpshuis. Met vereende krachten en hulp van provincie en Stimuland werd dit weer prachtig herbouwd.

Lees verder »

Lions Club Raalte: Heel Raalte Schoon

Als het aan Lionsclub Raalte en Raalte 900 ligt, viert het dorp het feest van 900 jaar Raalte zonder zwerfafval. Zaterdag 18 maart wordt daarvoor de actie Heel Raalte Schoon gehouden. Beide organisaties roepen iedereen op een handje mee te helpen bij opruimen van zwerfafval in hun straat of bij hun accommodatie. Een aantal vrijwilligersorganisaties hebben zich al aangemeld.

Lees verder »

Dakloos of niet, ieder mens heeft een verhaal (en dat lijkt meer op dat van jou dan je denkt)

Naar schatting leven 32.000 mensen op straat. Dat komt niet zomaar, stelt sociaal ondernemer Ritzo ten Cate: achter ieder dakloos persoon zit een complex netwerk aan problemen en die verhalen mogen gehoord worden. “Koffiedrinken met daklozen was voor mij een geschenk voor het leven, een geschenk dat ik iedereen toewens. Vandaar dat ik mijn boek Donkerder – gratis weggeef als een cadeau voor Nederland”

Lees verder »

Het Goudhaentje van 2022 is bekend

Het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman aan de Lavendel in Raalte is het Goudhaentje van 2022.

Lees verder »

Internetplatform InHeino stopt noodgedwongen haar activiteiten

In november 2020 startte de Stichting Digitaal Dorpsplein Heino met de site InHeino die goed bij de inwoners aansloeg. Toch moest het bestuur besluiten te stoppen wegens gebrek aan vrijwilligers.

Lees verder »

Gemeente Raalte organiseert ophaaldagen voor spullen uit cultuurboerderij Strunk

Vanaf begin jaren ‘80 hebben allerlei verenigingen en stichtingen gebruikgemaakt van cultuurboerderij Strunk in Raalte. Door de jaren heen zijn er heel wat spullen verzameld. Tijdens renovatiewerkzaamheden van de boerderij zijn deze spullen in de bijbehorende schuur of in een gehuurde container op de gemeentewerf opgeslagen. Op 8, 9 en 10 december kunnen eigenaren hun spullen ophalen.

Lees verder »

Wereldlichtjesdag Raalte op zondag 11 december bij GroenRijk Raalte

Wereldlichtjesdag, muziek, warme woorden en kaarsjes voor iedereen die een overleden kind wil herdenken bij GroenRijk Raalte.

Lees verder »

Vrijwilligerscentrale Raalte verricht uitreiking Vrijwilligersprijs Overijssel

De vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel werden feestelijk uitgereikt aan drie individuele winnaars en een groepsproject.

Lees verder »

Meeste Nederlanders zien fatsoenlijke opvang asielzoekers als morele plicht

De meeste Nederlanders vinden het onze ‘morele plicht’ om asielzoekers fatsoenlijk op te vangen. Ook vindt een nipte meerderheid van de bevolking het acceptabel als er een asielszoekercentrum bij hun in de buurt zou komen mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van NOS dat liep van 9 tot 12 september.

Lees verder »

Ben jij een handige buur? Help de energierekening verlagen!

De energieprijzen zijn flink gestegen. Het aantal mensen dat hun energierekening niet meer kan betalen ook. Daarom zoekt de gemeente Raalte bespaarcoaches en energieklussers. Wil jij mensen uit je buurt of dorp helpen met het besparen van energie?

Lees verder »

Minima hangen met het hoofd in de strop

Het trage handelen van onze regering brengt veel stress bij minima omdat ze met met het hoofd in de strop hangen. De onwaarschijnlijke verhogingen van de energieprijzen zullen eind deze maand zonder actie tot een slagveld leiden. Daarom zou iedereen de betaling aan de energiemaatschappijen eind deze maand desnoods zonder sancties moeten kunnen storneren en dan direct een voor hen realistisch bedrag betalen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.