Terugblik

Afgelopen jaar was een bewogen jaar. Een baby zet je hele leven ondersteboven. Ik was onzeker, maar ben ook trots.

Interessant? Deel het artikel

Abgepumpte_Muttermilch

Vorig jaar om deze tijd zat ik zwanger thuis. Mijn verlof was al enkele weken bezig, omdat mijn laatste werkdag 16 mei was, de dinsdag voor Hemelvaart. De weken voor mijn verlof werkte ik nog maar halve dagen, mede als gevolg van een ijzertekort. Als ik kijk naar het weer van de laatste tijd, dan mag ik mezelf gelukkig prijzen. De zomer van 2023 was, tot nu toe, een stuk warmer dan de huidige zomer. En ik kon daar van halverwege mei tot aan november van genieten.

Bewogen jaar

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar, zoals waarschijnlijk iedere ouder van een baby kan beamen. Je hele leven komt ondersteboven te staan. In welke mate kun je van te voren nooit weten, maar als ik sommige verhalen van andere ouders hoor of lees, dan vind ik dat wij geluk hebben gehad. Of ligt het aan de manier waarop je ermee omgaat en er tegenaan kijkt? Tegelijkertijd ben ook ik best wel eens onzeker. Doe ik het wel goed? Is het wel normaal dat een baby van die leeftijd ’s nachts nog komt voor een voeding? Is het gezond dat… Vul maar in. Ik heb vooral geleerd om op mijn eigen gevoel te vertrouwen en met een netwerk van lieve ouders, familie en vrienden om ons heen plus natuurlijk het consultatiebureau, gaat het vast en zeker goedkomen.

Nooit verwacht

Wat ik van te voren nooit had verwacht of durven dromen is dat de borstvoeding nog steeds loopt als een tiet. Ik was vanaf het begin al van plan om dat te geven, maar kende in mijn omgeving eigenlijk alleen verhalen waarbij het niet was gelukt, of waarbij er na hooguit drie tot vier maanden al overgegaan was op kunstvoeding. Met die verwachting begon ik vorig jaar juli aan het borstvoedingsavontuur. Het zou mooi zijn als ik een paar weken zou halen. Of totdat ik weer aan het werk moest. Het kolven op het werk loopt best goed, ik wil graag de zes maanden halen. Nog even en ze is negen maanden, dan vervalt mijn betaalde kolfrecht. Nu moet ik serieus gaan nadenken of en hoe ik dan door wil gaan. Zo schoof mijn doel steeds verder op. Met nog een paar weken te gaan, zal ik de één jaar zeker wel halen. Iets om trots op te zijn.

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.