Schoolontbijt met dank aan Heinose bioboeren

Interessant? Deel het artikel

paul herbrink kok overesch gouden emmer

Elke dag goed ontbijten betekent dat je met veel energie aan de dag kunt beginnen. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het Nationaal Schoolontbijt op 5 november is een mooie gelegenheid om dit nog eens onder de aandacht te brengen.

Ook de scholen Gouden Emmer, de Dolfijn, de Springplank (allen Heino), de Linde (Laag Zuthem) en St. Nicolaasschool (Lierderholthuis) haken aan. De kinderen – en waarschijnlijk ook het onderwijzend personeel – worden in de watten gelegd. Het ontbijt wordt namelijk geregeld door tien biologische boeren uit Heino.

Ze willen de kinderen op deze manier laten kennismaken met biologisch voedsel uit eigen streek. En natuurlijk het belang van gezond en lekker ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem wordt mede mogelijk gemaakt door AH Van de Worp, Stichting Duurzaam Heino, boerderijwinkel Kleinlangevelsloo en boerderijwinkel Overesch.

De tien bioboeren hebben ook het initiatief genomen om een film te maken. Deze wordt vertoond tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

De deelnemende boeren zijn:
Besten
Braakman varkens en melkvee
Neimeijer varkens
Reimert varkens
Bosch varkens
Kleinlangevelsloo schapenhouderij
Kleinlangevelsloo melkvee en boerderijwinkel
Hofmeijer melkvee
Overesch varkens/akkerbouw/tuinbouw/boerderijwinkel
Aver Heino melkvee

Kiek An besteedde aandacht aan gezond voedsel. Kijk hier naar biologisch produceren, koken en gezond blijven van en door voedsel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.