Schilderijen van Margot Olde Loohuis te zien in de Dorpskerk te Wilp

In de Dorpskerk van Wilp zijn nog tot 26 september de schilderijen te zien van Margot Olde Loohuis onder het motto 'Underview'. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de IJsselbiënnale, de kunstroute langs de IJssel.

Interessant? Deel het artikel

Wilp03

Aan de rand van de IJsselse uiterwaarden vlakbij Deventer ligt rijksmonument de Dorpskerk in het Gelderse Wilp. Komend weekend is de laatste kans om de tentoonstelling ‘Underview’ te zien; mysterieuze olieverfschilderijen van Margot Olde Loohuis. De monumentale doeken, gepresenteerd op koperen statieven gaan samen met de sereniteit van deze romaans/gotische kerk een verstilde symbiose aan. Astronaut André Kuipers opende de tentoonstelling naar aanleiding van zijn eigen quote ‘Mensen die nooit onder water kijken, missen de halve planeet.’

De ruimte en de onderwaterwereld…

De titel en opening van deze expositie zijn mede gerelateerd aan astronaut André Kuipers. André heeft dan ook in de vorm van een gesprek met Margot onder leiding van Mieke Conijn, directeur van de IJsselbiënnale, de tentoonstelling op bijzondere wijze geopend.

Margot en André Kuipers ontmoetten elkaar twee jaar geleden via social media en raakten vanaf toen in gesprek over de onderwaterwereld, de aarde, de ruimte en de natuur. De uitspraak van Kuipers in de Volkskrant: “Mensen die nooit onder water kijken, missen de halve planeet”, was de aanleiding van het contact.

In de tentoonstelling zijn kunstwerken van Margot Olde Loohuis te zien die zij recent maakte. “Het werk van Margot Olde Loohuis biedt een blik onder water, op een geheimzinnige wereld, die ons naar een andere dimensie voert. Stilte en schoonheid, ongrijpbaar, sprookjesachtig en mystiek. Een verademing in een drukke wereld vol wapengekletter en geweld, rumoer en lawaai. De maker leidt ons binnen in dat “rijke verstilde universum onder het wateroppervlak, diffuus zonlicht dat binnenkomt, leliebladeren die zich vanaf de bodem ontvouwen en de waterspiegel, die lucht, wolken en daglicht laat zien.”, aldus het juryrapport over een kunstwerk uit deze serie, tweede plek bij ‘De Koele Wateren Contest’. Het werk was te zien bij de tentoonstelling ‘Koele Wateren, Schatten uit het Rijks’ in het Stedelijk Museum te Zutphen.

Meer zien van Margot klik hier.

IJsselbiënnale

De tentoonstelling Underview maakt deel uit van het programma van de IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel over de relatie tussen mens en natuur. De tentoonstelling duurt van 29 augustus tot en met 26 september 2021.

Biografie

Margot Olde Loohuis (Albergen, 19 april 1973) studeerde in 1997 af aan Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen (nu ArtEZ Zwolle). Sinds 1998 woont en werkt ze in Deventer.

Openingstijden

De expositie in de Dorpskerk, Dorpsstraat 35, in Wilp is te bekijken tot en met 26 september; van vrijdag tot en met zondag van 12.00 -17.00 uur. Tevens op afspraak.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.