Plaat’nportret: Buisman & Zo- Dieper dan ’t Zaand

Muziekkenner Leo van Krukkert heeft zijn eerste bijdrage weer opgegraven om de streektaal opnieuw voor het voetlicht te brengen. Luttenbergers kunnen immers goed gatgraven!

Interessant? Deel het artikel

pixabay

De Lutnbargse Muzikale Top700 van 12 tot 16 augustus noadert met rasse schreedn en met de veurbereiding van zo’n 5-daags evenement kan een mēēnse druk wēēn. (Meer info)

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

Deurumme haal ik mien ollereerste biedraage àn op Hier in Salland van stal, een lied van Buisman & Zo.

Het bespoart mie wat tied (ik hóéve d’r gin Sallaandsn ondertiteling àn toe te voegn) mà gef tegeliekertied àn hoezeer ik van Lutnbarg mà ok van Sallaand en de rest van Oaveriessel hoale.

“Mien wortels” – ok à bint ze feiteluk veur de helfte Rotterdams – “gôat díéper dan” de “zaand”gronden hier. Velle díéper.

Die liefde vuul ik juust noe nog velle meer noe ut voartbestoan van oons huidige prachtige plattelaand, zo as wie ut noe in ol zien facetten kent, enorm onder druk stíét. En dan heb ik ut nog nie íéns oaver ut persoonlukke leed achter de staldeurn.

Det gíét mie donders an ut hàtte.

De tekst van Richard van der Zee (Mannenkoor Karrespoor) is in zien eenvoud machtig mooi en ooh zoo raak.

 

Kiek en luuster noar Dieper dan het Zaand, klik hier veur de video.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.