Olympisch kampioen Mark Tuitert gastspreker op allereerste SOM-event

Het Sallands Ondernemers Magazine geniet intens van mooie ondernemersverhalen. Die brengen ze met heel veel liefde vier keer per jaar in het magazine, maar eind vorig jaar besloten ze dat ze graag nóg een stap wilden zetten. Op 18 april organiseren ze daarom het allereerste SOM-event met niemand minder dan olympisch schaatskampioen Mark Tuitert.

Interessant? Deel het artikel

Mark Tuitert
Mark Tuitert

Trots, zo kunnen we SOM-uitgever Martijn Jansman gerust noemen. Afgelopen december kondigde hij aan het platform uit te gaan breiden en op 18 april is het eindelijk zover. “It giet on!”, zo vertelt Martijn enthousiast. “Ik ben heel blij dat het gelukt is en dat we ons allereerste event met gastspreker mogen aankondigen.

Met ons team hebben we lang nagedacht over wie dit moest worden. We wilden iemand uit de regio. Iemand die kan verbinden en inspireren, maar die ook iets met het ondernemerschap heeft. Als schaatsliefhebber vind ik het fantastisch dat we Mark Tuitert mogen verwelkomen. We kennen hem natuurlijk als olympisch kampioen, maar deze Holtenaar is ook nog eens schrijver van meerdere boeken over de mindset én eigenaar van het succesvolle bedrijf First Energy Gum. Hij ziet heel veel overeenkomsten tussen topsport en het bedrijfsleven, dus ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal.”

Route naar succes

Als we de vele lovende reviews mogen geloven, staat bezoekers van het SOM-event een inspirerende middag te wachten. Mark Tuitert is namelijk gefascineerd door de zoektocht naar het benutten van menselijk potentieel. Want hoe kweek je veerkracht? Hoe stel je doelen? Hoe ga je om met tegenslagen? En wat is gedrevenheid precies? “Ik leerde mijn les in de wereld van topsport door twee keer de Olympische Spelen te missen op ‘mijn’ 1500 meter en door mijn plek te vinden tussen ruziënde ouders. Mijn stoïcijnse mindset hielp mij om deze tegenslagen in kansen om te zetten. Ze vormden mijn route naar succes”, zo vertelt hij daar zelf over. “Als ondernemer, spreker en vader loop ik nog iedere dag tegen uitdagingen aan en pas ik de lessen toe die ik toen leerde. In mijn presentaties wil ik mensen inspireren met deze lessen.”

Meer info

Het allereerste SOM-event vindt plaats op donderdag 18 april in Bij Lampe. Om 15.30 uur gaan de deuren open en worden gasten ontvangen met koffie en thee. Vanaf 16.00 uur is het podium voor Mark Tuitert, maar daarna is er nog alle tijd om elkaar te ontmoeten tijdens een gezellige borrel.

“SOMbassadeurs – vrienden van ons platform – kunnen gratis naar al onze events. Zij kunnen zich aanmelden via onze website”, zo vertelt Martijn. “Geen SOMbassadeur? Ook dan ben je van harte welkom! Voor 25 euro kun je via deze link een ticket kopen.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden