Na meer dan elf jaar waren onze matrassen versleten. We hebben er dan ook heel wat nachten op doorgebracht. Alleen zo’n twee weken vakantie per jaar niet en af en toe een nachtje slapen bij (schoon)ouders, maar verder dus iedere nacht. En bij ziekte soms ook overdag. Reken maar uit hoeveel uren dat zijn als je een gemiddelde hebt van acht uur per nacht. De meeste mensen doen in bed ook andere dingen dan alleen slapen. Activiteiten waar het matras ook onder te lijden heeft.
Eigen matras
Dus wij naar een bekende beddenzaak in de stad. Daar werden we helemaal doorgemeten van welk matras het beste voor ons is. Vanwege het verschil in postuur wilden we graag ieder een eigen matras. De medewerker wilde ons gelijk een heel nieuw bed verkopen, maar dat waren we niet van plan. Gelukkig zijn we wel geslaagd bij dezelfde keten in een andere stad. Daar kregen we ook weer een hele analyse van hoe ons lichaam ligt op een matras. Het resultaat was hetzelfde als in de andere winkel. Het zou ook gek zijn als dat in drie weken was veranderd.
Niet te vroeg
We probeerden verschillende matrassen uit in de winkel, passend bij onze lichaamsbouw. Een matras kiezen op basis van twee minuten liggen met je kleren aan is best lastig, maar het is ons gelukt. We maakten een afspraak om de matrassen te laten bezorgen en telden de dagen af tot het zover was. Wachten duurt altijd lang, vooral als je ergens naar uitkijkt. Dit keer echter waren we blij dat de matrassen op die ene dag werden bezorgd en niet de dag ervoor, of nog eerder. Die allerlaatste ochtend op onze oude matrassen had ik namelijk diarree. Ik zal de details achterwege laten, maar we waren blij dat dit niet gebeurde op een van de nieuwe matrassen. Zo zie je maar dat ergens lang(er) op wachten soms zo zijn voordelen heeft.
Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.
Wat super fijn en goed dat jullie nieuwe goede matrassen hebben gekocht,
Liesbeth.
Dat maakt jullie vast heel blij en gelukkig!
Suzanne van den Buijs