Nieuwe matrassen

In een beddenzaak in de stad kochten we nieuwe matrassen. We probeerden er een paar en waren blij dat we moesten wachten op de bezorging.

Interessant? Deel het artikel

slaap

Na meer dan elf jaar waren onze matrassen versleten. We hebben er dan ook heel wat nachten op doorgebracht. Alleen zo’n twee weken vakantie per jaar niet en af en toe een nachtje slapen bij (schoon)ouders, maar verder dus iedere nacht. En bij ziekte soms ook overdag. Reken maar uit hoeveel uren dat zijn als je een gemiddelde hebt van acht uur per nacht. De meeste mensen doen in bed ook andere dingen dan alleen slapen. Activiteiten waar het matras ook onder te lijden heeft.

Eigen matras

Dus wij naar een bekende beddenzaak in de stad. Daar werden we helemaal doorgemeten van welk matras het beste voor ons is. Vanwege het verschil in postuur wilden we graag ieder een eigen matras. De medewerker wilde ons gelijk een heel nieuw bed verkopen, maar dat waren we niet van plan. Gelukkig zijn we wel geslaagd bij dezelfde keten in een andere stad. Daar kregen we ook weer een hele analyse van hoe ons lichaam ligt op een matras. Het resultaat was hetzelfde als in de andere winkel. Het zou ook gek zijn als dat in drie weken was veranderd.

Niet te vroeg

We probeerden verschillende matrassen uit in de winkel, passend bij onze lichaamsbouw. Een matras kiezen op basis van twee minuten liggen met je kleren aan is best lastig, maar het is ons gelukt. We maakten een afspraak om de matrassen te laten bezorgen en telden de dagen af tot het zover was. Wachten duurt altijd lang, vooral als je ergens naar uitkijkt. Dit keer echter waren we blij dat de matrassen op die ene dag werden bezorgd en niet de dag ervoor, of nog eerder. Die allerlaatste ochtend op onze oude matrassen had ik namelijk diarree. Ik zal de details achterwege laten, maar we waren blij dat dit niet gebeurde op een van de nieuwe matrassen. Zo zie je maar dat ergens lang(er) op wachten soms zo zijn voordelen heeft.

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Nieuwe matrassen”

 1. Avatar
  Suzanne van den Buijs

  Wat super fijn en goed dat jullie nieuwe goede matrassen hebben gekocht,
  Liesbeth.
  Dat maakt jullie vast heel blij en gelukkig!

  Suzanne van den Buijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.