Het besluit om de oppervlakte bos in Overijssel met tien procent te vergroten, vloeit voort uit het Klimaatakkoord en de Bossenstrategie van het rijk. Met meer bomen leg je meer CO2 vast en lever je een bijdrage aan het opvangen van de klimaatverandering. Tegelijkertijd krijgen planten en dieren meer leefgebieden. Het rijk wil dat er tot 2030 37.000 hectare bos bij komt in ons land.
Duurzaam
De provincie Overijssel vertaalde die doelstelling in een eigen Bossenstrategie met vier doelen: 10 procent meer bos (wat neerkomt op 15 miljoen bomen), 5 procent meer landschapselementen (houtwallen, singels, solitaire bomen en hagen), bestaande bossen vitaler maken en duurzaam gebruik van hout. De doelen moeten in 2030 zijn gerealiseerd.
Natuur onder druk
Landschap Overijssel constateert dat daar tot nu toe weinig van terecht is gekomen. “We hebben diverse voorstellen gedaan om de aanleg van de grond te krijgen. Maar wat we ook voorstellen, er is nog niet veel gerealiseerd. Ondertussen staat de natuur steeds meer onder druk en tikt de tijd weg,” aldus Pohlmann. Daarom roept hij de provincie op: “Kijk wat er wel kan. Wij staan klaar om te helpen.”
Lees het artikel in het magazine Natuurlijk Overijssel dat in week 49 op de deurmat valt bij de donateurs van Stichting Landschap Overijssel of lees het online.
Geachte,
Ze lopen met de verzaakte herplantingsplicht al duizenden hectares achter. Zonder kapvergunning is er op de Engbertsdijksven al 175 hectare gekapt zonder ergens anders weer aan te planten. Twee weken terug hebben ze vermeld na gift van 208 miljoen euro: we hopen dat we geld overhouden. Zegt Von Martels: we gaan dan voor 1000 hectare bos erbij. Het zijn verdienmodellen van de overheid en de natuur gaat achteruit.
Over verwerken ze vervuilde grond in de natuur allemaal ten gunste van biodiversiteit of veenvorming. Er is geen enkel geslaagd project.
Subsidie van Sallandse Heuvelrug was 7.5 miljoen euro waarvan 1.5 miljoen euro voor de boskap. Raar eigenlijk: het heeft geld opgeleverd dat mooie Douglas hout. De korhoender loopt in Zweden ook niet over open terrein waar de kap voor bedoeld is.
Overheid en Provincies waar het geld binnenkomt moet je buiten de natuur projecten houden. In Kloosterhaar/EDV heeft een aannemer met een niet gecrediteerd rapportages gemaakt om het op papier leem te doen lijken. Alles ligt er behalve dat, het is een samengestelde illegale partij zand/grond.
Het hele ecosysteem gaat kapot bij inbouw.
Kan wel boeken schrijven over deze zogenaamde natuurherstellers.
Kappen !!!! Daar zijn jullie wel goed in.
Vooral in Hellendoorn en omstreken
G.a.m.Claassen. Hellendoorn.
Dag Ton,
Wij waken over de kwaliteit van ons platform en vinden dat uw reactie niet voldoet aan de criteria.
Gescheld zonder verdere onderbouwing publiceren wij niet.
Hartelijke groet,
Kees huls, eindredacteur