Kijken in de keuken van Ghizlane , Al-Mujadara

Interessant? Deel het artikel

images

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders van allerlei achtergronden via deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we heel nieuwsgierig naar recepten. Eerder verschenen artikelen vind je hier.
Ghazlan biedt ons deze keer een populair en gezond recept, Al-Mujadara
Door Ghizlane Maktoub

Al-Mujadara is een onderscheidend Syrisch gerecht en het is voedzaam, omdat het linzen en bulgur bevat, die rijk zijn aan mineralen en eiwitten.Het wordt geserveerd als lunch en voor het diner kan het in olie worden gekookt, samen met augurken, yoghurt of tomatensalade en komkommers, naar wens.
was het een middeleeuws populair gerecht dat gewoonlijk door de armen werd geconsumeerd
er een gezegde in de Oost-Arabische wereld: “Een hongerige man zou bereid zijn zijn ziel te verkopen voor een gerecht van mujaddara.

voedingsinformatie
Mujadara is vrij van elk gebruik van chemische toevoegingen zoals kant-en-klare bouillon en andere. Het is ook vrij van vlees en dierlijke vetten, dus voedingsdeskundigen raden het aan aan degenen die een vegetarisch dieet volgen omdat het verenigbaar is met de omstandigheden en rijk is aan plantaardige eiwitten. Wat betreft de voedingsinformatie, elke portie Mujadara (ongeveer 140 g) bevat de volgende voedingsinformatie:

Calorieën: 528
Vet: 8
Verzadigd vet: 1
Cholesterol: 0
Koolhydraten: 87
Eiwitten: 27

Hoe maak je bulgur mujadara met olie?

*Voorbereidingstijd: 20 minuten

*kooktijd: 40 minuten

*aantal mensen: 2 mensen

 

* Ingrediënten:

•1 kopje linzen

•1 en 1/2 kop bulgur

•4 gesneden uien

•¾ kopje olijfolie

•1 eetlepel zout

•2 kopjes water

*Voorbereidingsstappen:

Doe de eerder geweekte linzen in een kom en giet er water over en laat 20 minuten koken. Voeg zout toe, daarna de gewassen en uitgelekte bulgur uit het water, roer en laat ze op laag vuur staan ​​tot de ingrediënten gaar zijn. de uienplakken in olijfolie met een snufje zout tot ze een kenmerkende gouden kleur krijgen gedurende een kwartier.We halen ze ongeveer uit de olie en spreiden ze uit zodat de uienplakken hun knapperigheid behouden.We voegen de ui frituurolie aan de Mujadara-kom, roer de ingrediënten om te mengen met de olie, en giet ze in een geschikte kom, garneer met gebakken uien en ze zijn klaar om te worden geserveerd.
Eet smakelije

*Tip:
(voor elke kop bulgur 4 kopjes water)

3: een koekenpan, verwarm de olijfolie en bak de uienplakken met een snufje zout tot ze een kenmerkende gouden kleur krijgen gedurende ongeveer een kwartier, en we halen ze uit de olie en verspreiden ze zodat de uienplakken hun crispy

4: Voeg de ui-frituurolie toe aan de Mujadara-kom, roer de ingrediënten om met de olie te mengen, giet ze in een geschikte kom, decoreer met gebakken uien en ze zijn klaar om te worden geserveerd.

Persoonlijk vind ik het leuk om dit recept te vergezellen met fattoush, weet je het recept nog, ik zal de link voor je achterlaten, goede eetlust

 

Als je meer details wilt over het recept of over eerdere recepten, kun je ons mailen : MadeinHuis44@gmail.com
Of via e-mail naar Damast: info@damastinsalland.nl

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *