Gemeentehuis Raalte wordt locatie voor (booster)vaccinatie

In het gemeentehuis Raalte komt vanaf dinsdag 25 januari een extra vaccinatielocatie van GGD IJsselland. Zo wordt voorkomen dat de inwoners van Raalte ver moeten reizen voor hun (booster)prik.

Interessant? Deel het artikel

GGD

Tot in ieder geval eind februari kan iedereen in de gemeente Raalte zich hier laten vaccineren. Dit kan zonder van tevoren een afspraak te maken.Naast de boosterprik wordt in het gemeentehuis ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) gegeven.

“Hopelijk zorgt het vaccineren in onze eigen gemeente ervoor dat velen de prik gaan halen”, geeft wethouder Gerria Toeter aan. “Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. Met een prik krijgt niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar je beschermt ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden. Zo kunnen we hopelijk ook snel weer van de maatregelen af.”

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie is toegankelijk via de ingang voor de straatzijde (Zwolsestraat 16). Dit is de ingang naar de trouwlocatie en raadzaal. De parkeerplekken en looproute zijn met borden aangegeven. De priklocatie is geopend op dinsdag van 12.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur.

De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet een volwassene mee.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.