Diss’n van Roerink hef wat met regen

Het weerbericht eindigde in 2023 net als het begin van 2024 : “Met veel regen en wind”. Het heeft deze winter al zoveel geregend dat de sloten, rivieren en meren overliepen, kelders en kruipruimtes sinds lange tijd weer werden voorzien van regenwater. Diss'n van Roerink raakte helemaal geïnspireerd om bijpassende muziek uit te zoeken.

Interessant? Deel het artikel

210622kees

Er wordt weleens gezegd : “‘T kump uut de lucht en begint en eindigt met een T” (‘T regent), en inderdaad kregen we te maken met extreme regenval.  Geïnspireerd door muziek over de regen wou in deze column de regen (proberen) om te zetten in muziek.

Het is regen in alle vormen die je maar kunt bedenken. Van paarse regen tot bloed regen en van wind tot en met storm

Motregen

Je kunt regen omzetten in een liefde en eenzaamheid en dan kom je al snel bij Rob de Nijs uit “Ritme van de regen”

Maar het bleef niet bij zachtjes tikken op het zolderraam.

Smart

Het volgende lied gaat eigenlijk niet over regen, maar meer over droefheid bij onbeantwoorde liefde :  Eurythmics:  “Here comes the rain again “

Afkeer

Een nummer uit de discohoek over het niet tegen de regen kunnen : Discogroep uit Engeland. Eruption en “I can’t stand the “rain”

 

Eigen bodem

Een song van onze Nederlandse “Anouk” met “Make it  “rain” Een titel met een andere betekenis dan de tekst doet vermoeden. Luister en huiver :  https://youtu.be/vSdacJfoCD4.

Melancholie

Een nummer over de regen verwerkt in een prachtig blues nummer door Daniél Lohues tesamen met Louisiana Blues Club : “De regenblues” :

Wederom

Kom je al snel uit bij Supertramp :  Hier zingen ze over het verliezen van een vriend en dit ook nog tijdens regenachtig weer. It’s “Rain again.”:

Hoos

Neerstortende regen vermengt met storm geluiden. Laatste nummer dat Jim Morrison opnam met de Doors voor hij stierf : “Riders on the Storm”;

Ritueel

Ook één van mijn favoriete bands  The Cult had een song genaamd “Rain”. Over inheemse volkeren die via een regendans verlangen naar regen. Donders gaaf nummer.

Neerslag

Tussen The Cult en de Beatles door komen we onze Luttenbergse rocker Arjan Pronk tegen met “In de reeng” Ik geef toe niet z’n sterkste nummer, maar het gaat wel over regen.

Eender

Een Beatles nummer dat nog steeds actueel zou kunnen zijn.   Altijd klagen over de regen…

Effect

Een klein hitje van Madonna over de regen. Hoe regen de liefde kan versterken. Hoe water pijn kan zuiveren.

Bedrukt

Nederlandse zanger Max Werner beschrijft in “Rain in May” vaak depressief te zijn behalve in de lente:

Zonder

Status  Quo denkt te kunnen leven zonder regen. Maart 1976 van het album “Blue for you”. “Rain”.

Stranden

Een misgelopen relatie in 1962 klonk zo volgens de Everly Brothers. “Crying in the rain” (wel erg zuutte)

Passie

Prince maakt het nummer “Rain” in een soort van gospelsferen. Bewogen elementen over de liefde.

Halt

Een hele bekende is wel die van Creedence  Clearwater revival over tijdbenadering over goede mannen door de eeuwen heen. ” Who’ll stop the rain ?”

Bloedregen

Een inspiratie voor vele metal muzikanten. Bij het uitkomen was er veel heisa en  vrees over de donkere teksten. Staat iedere keer hoog in de Luttenbergse top 700 (16 t/m 20 aug. 2024)  Slayer met “Rainy Blood”:

Tegen

Een anti oorlogsnummer geschreven door Bob Dylan en hier gezongen door  Brian Ferry. “A hard rains a gonna fall”:

Somber

Een regenachtige nacht in Georgia. Randy Crawford en “Rainy night in Georgia”:

Bliksemflits

Ook Earth and Fire maakte een nummer dat in deze reeks past: “Storm and Thunder” was de 5e hitsingle van Earth and Fire.

 Onrust

Een nummer van Creedence Clearwater Revivial  over spanningen in de band . Zoiets als op een zonnige dag kun je ook regen verwachten. “Have you ever seen the “Rain”:

Vervelende tocht

Van Racoon komt Liverpool “Rain”. Een sombere rit door het Engelse platteland.

Hoe je je voelt

Nog een Nederlandse band met en nummer waar “Rain”’ in voorkomt. Kane en “Rain down on me”:

Lichtbundel

Ik eindig met het nummer “Het regent zonnestralen”. Een andere betekenis dan je in eerste instantie zou denken. Iedereen denkt dat Herman een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Maar in werkelijkheid zit hij op een terrasje in Frankrijk en gaat genieten.  Acda en de Munnik : “Dan regent het zonnestralen”:

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Diss’n van Roerink hef wat met regen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.