De Librije in Zwolle heeft nu ook een groene Michelin-ster

Interessant? Deel het artikel

Logo groene ster
Logo van de Groene Ster, Bron: Michelin

Michelin heeft dit jaar voor het eerst ook groene sterren uitgedeeld. De Librije in Zwolle is een van de acht restaurants die er een kreeg omdat het een “inspirerende voortrekker en boegbeeld van een duurzame gastronomie” is.

De Librije heeft een eigen kas in Dalfsen en gebruikt daar bijvoorbeeld alleen maar gevitaliseerd water. Ook haalt het restaurant vaak producten uit de directe omgeving. Van eigenaar Jonnie Boer is verder bekend dat hij graag wild plukt voor het eten dat hij serveert. Hij werkte zelfs mee aan een wildplukboek met recepten.

Andere sterren gingen onder meer naar Lokaal in Doetinchem en Het Seminar in Zenderen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.