Burgemeester verbiedt Kapsalon Deventer Schouwburg

Interessant? Deel het artikel

@Foto van site Deventer Schouwburg
@Foto van site Deventer Schouwburg

Winkels en horeca mochten wel demonstreren afgelopen zaterdag door simpel open te gaan zonder dat BOA’s kwamen beboeten, het plan van schouwburgen om als kapsalon een middag open te gaan, met in achtneming van alle coronamaatregelen, mag niet.

Net als een grote groep andere burgemeesters, heeft de ‘burgervader’ van Deventer ook besloten niet achter de cultuur te gaan staan. De landelijke organisatie van Kapsalon Schouwburg praat daar vol onbegrip over. “Eigenlijk een beetje sneu” vinden de organisatoren achter de schermen.

Op hun site schrijven ze:

Aan de vooravond van wat één van de leukste landelijke acties ooit gaat worden, steken ter elfder ure bepaalde gemeenten daar een stokje voor

Kapsalon Theater is een ludiek initiatief om de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector. Geknipt worden terwijl je eindelijk weer even kan genieten van de podiumkunsten, waarbij zo nauwgezet mogelijk alle regels van de coronamaatregelen worden gevolgd. Hoe verantwoord kan een actieplan zijn?

De steun en de support die we ervaren van cultuurliefhebbers, -makers, het publiek, de theatermedewerkers, zij die de verbeelding hoog hebben, die al bijna twee jaar snakken naar verbinding, troost, schoonheid en gezamenlijke pret, is enorm. De aansluiting van andere culturele sectoren zoals de museumbranche hartverwarmend.

Op ons komt dit lastminute besluit tot handhaving over als het “verpesten” van iets waar ontzettend veel mensen warm voor lopen. De horeca is afgelopen weekend open gegaan en toen is er amper gehandhaafd. Om de zoveel tijd lopen demonstranten hutje mutje door de straten om te protesteren “tegen corona”, ook dat wordt gedoogd. Ook wij zijn in principe “tegen corona” en willen graag dat de samenleving op een veilige en verantwoorde wijze weer open gaat.

Hoewel er morgen wellicht gehandhaafd gaat worden en enkele theaters zich daarom hebben teruggetrokken, gaat Kapsalon Theater morgen gewoon door. Wij hebben ons tot nu toe aan alle regels gehouden. We hebben onszelf als cultuursector gehandhaafd. We begrijpen veel, maar de prioriteiten die bij de laatste persconferentie bekend werden gemaakt, begrijpen wij niet. We hopen dat de dreigende handhaving zich her en der tegen het eind van onze actie zal manifesteren. Of helemaal niet.

Met veel plezier kijken we uit naar morgen met alle fris geknipte kapsels als resultaat.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.