Meer dan duizend bomen hebben ze in de afgelopen elf weken op negen locaties aangedaan en bijna drie kilometer gewandeld. Ze staan nu op het Wilhelminaplein en wandelen in de komende twee weken via het Matahariplein naar het Oldehoofsterkerkhof. Op zondagavond 14 augustus sluiten ze daar de honderd dagen Bosk af met het ‘uitzaaien’ van de bomen naar hun definitieve locatie.
In en rond Bosk zijn tijdens de honderd dagen vele cultuur- en educatieactiviteiten georganiseerd, van muziek tot lezingen en exposities. Daarnaast hebben er vele verdiepingsactiviteiten plaatsgevonden. Zo heeft de gemeenteraad na een raadsvergadering tussen de bomen twee moties aangenomen die het lange- termijn- denken in de politiek activeren. Ook vraagt de rechtszaak Bosk en het daarbij behorende manifest, dat wordt aangeboden aan de Tweede Kamer, aandacht voor de rechten voor planten, dieren en bijvoorbeeld ook voor Waddenzee en Maas. En hebben Bosk– bomen in de Grote Kerk gestaan met een breed programma in vele kerken. Of te wel: Bosk bevraagt de maatschappelijke systeemvelden op hun duurzaamheid, met als doel het goede voorouderschap te stimuleren. BOSK is vrolijk activisme en vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie mens en natuur te kijken. “Als bomen kunnen wandelen, kunnen wij ook veranderen”, is de gedachte!’ Of te wel: “Als dit kan, kan er meer. Bouw mee aan een schone, eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld, niet belastend maar verrijkend voor de aarde”, dat is wat de bomen ons komen vertellen.
Elke middag van maandag tot en met vrijdag helpen vele enthousiaste deelnemers het wandelend bos te verplaatsen naar de volgende locatie. Een onvergetelijke ervaring. Je ziet de stad veranderen, verkleuren en verzachten. De reacties van de bezoekers en bewoners zijn geweldig. Wil je meedoen, kijk hier en meld je aan. Het kan nog op t/m 28 juli en van 1 t/m 5 augustus.
BOSK (Fries voor bos) is onderdeel van Arcadia, een kunst- en cultuurtriënnale die in 2022 voor de eerste keer wordt gehouden en de opvolger is van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Bosk is geïnitieerd door wijlen Joop Mulder (Sense-of-Place), naar een idee van Bruno Doedens en wordt in nauwe samenwerking met de Gemeente Leeuwarden en vele organisaties uit de gehele Provincie uitgevoerd.
Klik hier voor meer informatie over Bosk en Arcadia.
Wil je op de hoogte blijven van SLeM en Bruno Doedens, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt onregelmatig en met mate: aanmelden
Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen
Volg Bosk op Instagram via bruno.doedens.projects, bruno.doedens.art en bosk.frl
Volg SLeM via Instagram
Volg SLeM via Twitter
Naar de SLeM-site: www.slem.nl
Naar www.brunodoedens.nl