Meten=Weten start rechtszaak tegen provincie Overijssel

Stichting Meten=Weten is een juridische procedure begonnen tegen de provincie Overijssel omdat de provincie eerder een handhavingsverzoek van Meten=Weten heeft afgewezen.

Interessant? Deel het artikel

Foto PxHere
Foto PxHere

Meten=Weten stelt dat pesticidegebruik en grondwateronttrekkingen in de nabijheid van een Natura 2000-gebied vergunningplichtig is. Het gaat ondermeer over 5 percelen in Ommen in de nabijheid van Natura 2000-gebied Vecht- en Beneden-Reggegebied.

 

Door Con Clasquin

 

Dat betekent dat er op deze percelen uitsluitend lelieteelt kan plaatsvinden wanneer door een ‘passende beoordeling’ wetenschappelijk is aangetoond dat de teelt geen negatieve effecten op de natuur heeft. Meten=Weten verzoekt de rechtbank om de grondwateronttrekkingen te verbieden en het gebruik van pesticiden alleen toe te staan wanneer er de zekerheid is dat deze geen effect hebben op de natuur.

De uitspraak kan mogelijk grote effecten hebben op de landbouw

 

Bron: Meten = Weten/ TC Tubantia

Lees hier het artikel in Tubantia 

het interview met Henk Baptist

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

1 gedachte over “Meten=Weten start rechtszaak tegen provincie Overijssel”

  1. Avatar

    Gelukkig zijn er nog initiatieven zoals Meten=weten en ngo’s als Mobilisation for the Environment, die proberen het aan krankzinnigheid grenzende gifgebruik in Nederland te beperken/te beëindigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *