Laatste berichten Persberichten overheid

Advies | Goede zorg voor iedereen | Persberichten overheid | Verduurzaming

Bereidheid Nederlanders tot duurzaam gedrag vooral financieel gedreven

Redactie | 23 april 2024
Advies | Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Persberichten overheid | Zorg

SCP: De rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder

Advies | Persberichten overheid | Sociaal | Zorg

Gemeente Raalte introduceert De VoorzieningenWijzer

Meedoen | Persberichten overheid | Sociaal | Zorg

‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Raalte

Circulaire economie | Milieu | Persberichten overheid | Verduurzaming

Sympany start textielinzameling in gemeente Raalte

Meer berichten

Bereidheid Nederlanders tot duurzaam gedrag vooral financieel gedreven

Driekwart van de Nederlanders is bezorgd over het klimaat en vindt dat er actie moet worden ondernomen om klimaatverandering tegen te gaan. Toch voelt slechts één op de twee Nederlanders zich persoonlijk verantwoordelijk en leiden klimaatzorgen nauwelijks tot duurzamer gedrag.

Lees verder »

SCP: De rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder

Rijke Nederlanders komen steeds minder in aanraking met mensen met een gemiddelde of lage welvaart en ook de armsten ontmoeten steeds vaker vooral elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat recent verscheen.

Lees verder »

Gemeente Raalte introduceert De VoorzieningenWijzer

Per 15 maart 2024 nam Gemeente Raalte De VoorzieningenWijzer in gebruik. Deze digitale tool helpt inwoners bij gemeentelijke regelingen, toeslagen en het verminderen van vaste lasten.

Lees verder »

‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in de gemeente Raalte

De gemeente Raalte introduceert ‘Kamers met Aandacht’; een nieuwe tijdelijke woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar  die niet (meer) thuis bij ouders of verzorgers of in een zorginstelling kunnen of willen wonen, maar ook (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Stichting Kamers met Aandacht zoekt namens de gemeente kamers in de particuliere sector voor deze jongeren.

Lees verder »

Sympany start textielinzameling in gemeente Raalte

Per 1 maart 2024 start Sympany met de textielinzameling in de gemeente Raalte. De huidige textielcontainers, beheerd door het Leger des Heils, worden op 29 februari verwijderd. Op dezelfde locaties als de huidige containers worden de nieuwe containers van Sympany geplaatst.

Lees verder »

Edwin Broekman leader

LEADER Salland gaat weer open èn verwelkomt coördinator Edwin Broekman

Leader Salland staat aan de vooravond van de nieuwe openstelling: naar verwachting kunnen nieuwe aanvragen vanaf 2 april formeel worden ingediend. De Leadergroep roept initiatiefnemers op om zich nu alvast te melden met mooie plannen.

Lees verder »

Nog raadsbesluit nodig om woningbouw op Tellegenlocatie in Wijhe mogelijk te maken

Nikkels Projecten en Bemog Projectontwikkeling willen op de plek van de voormalige Tellegenschool in Wijhe en op een deel van het grasveld ernaast 25 woningen bouwen.

Lees verder »

Subsidie voor telen van nieuwe gewassen verstrekt

Op vrijdag 16 februari heeft gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher de eerste subsidie voor de teelt van nieuwe gewassen uitgereikt aan Gerard Stroek in Heeten. Hij is één van de ondernemers die gebruik maakt van de hectarevergoeding om te komen tot nieuwe verdienmodellen in de landbouw. Ook ondernemers die betrokken zijn bij de keten van biobased bouwen uit Salland en Stedendriehoek waren bij de uitreiking aanwezig.

Lees verder »

bos herfst boom

Subsidieregeling ‘Meer bos in Overijssel’ verlengd tot 2024, nu ook toegankelijk voor grote ondernemingen

Grondeigenaren in Overijssel die bos willen aanleggen kunnen ook in 2024 gebruikmaken van de subsidieregeling ‘Meer bos in Overijssel’. Het is eenvoudiger geworden om de subsidie aan te vragen. Daarnaast kunnen grote ondernemingen nu ook subsidie aanvragen, zoals terreinbeherende organisaties.

Lees verder »

Extra ondersteuning voor monumenteigenaren in Overijssel

Het Cultuurfonds voor Monumenten Overijssel wordt per 1 januari 2024 aangevuld met een waardevolle bijdrage van €1.575.000. Eigenaren van gemeentelijke monumenten of karakteristieke en beeldbepalende panden in Overijssel kunnen nu extra ondersteuning krijgen.

Lees verder »

De vuurwerkkaravaan gaat weer rond in de gemeente Raalte

Op nieuwjaarsdag pakt Raalte de bezem om vuurwerkafval op te vegen. Zo zorgen we voor een veilige en schone buurt. Je kunt het vuurwerkafval gratis inleveren bij de vuurwerkkaravaan. Help je ook mee?

Lees verder »

Ook dit jaar vuurwerkverbod in het centrum van Raalte

De gemeente Raalte en politie willen dat de jaarwisseling voor alle inwoners een gezellig en ontspannen feest wordt. Om overlast te voorkomen is het verboden om vuurwerk af te steken in het centrum van Raalte rond de jaarwisseling. Het vuurwerkverbod geldt van 31 december 2023 18.00 uur tot en met 1 januari 2024 02.00 uur. Buiten deze tijden is het overal verboden om vuurwerk af te steken.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.