Meer berichten

Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op de Eikelhof

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode opvangen op de Eikelhof.

Lees verder »

Provincie Overijssel werkt aan verdere onderbouwing voor extern salderen stikstof

De provincie heft tijdelijk de mogelijkheid van extern salderen stikstof op. Door een uitspraak van de Raad van State mogen vrijkomende stikstofrechten niet zonder meer weggestreept worden in de omgeving van Natura 2000 gebieden. Een verdere onderbouwing wordt nu uitgewerkt.

Lees verder »

Onderzoek extra fiets- en voetgangersverbinding bij Knooppunt Raalte

Provincie en Rijkswaterstaat stemmen toe in onderzoek naar een extra voetgangers- en fietsverbinding in het plan Knooppunt Raalte. (N35/ N348 kruispunt Bos)

Lees verder »

Maatschappelijke organisaties in Raalte kunnen mogelijk binnenkort eenvoudiger afval scheiden

Naar aanleiding van een verzoek van Museum De Laarman in Luttenberg aan HierInSalland heeft het college van B&W Raalte heeft een principebesluit genomen om maatschappelijke organisaties in de gelegenheid te stellen PMD afval aan te bieden om zo tot een betere afvalscheiding te komen. De gemeenteraad zal hier binnenkort een beslissing over nemen.

Lees verder »

GGD IJsselland geeft boostercampagne een extra boost

GGD IJsselland schaalt haar boostercampagne op naar 80.00 prikken per week.

Lees verder »

Gemeente Raalte komt in actie en laat asbest gratis ophalen

Nieuwe subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’

Provincie Overijssel presenteert een subsidie voor de verwijdering van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen op het nieuwe dak.

Lees verder »

Wat vind jij van de Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino? Laat het gemeente Raalte weten!

Gemeente Raalte is benieuwd naar de mening van de inwoners van Heino over de Dorpsstraat en de Zwolseweg.

Lees verder »

Tijdelijk meer opvang in isolatielocatie Laag Zuthem voor Afghaanse vluchtelingen met corona

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gebruikt tot 1 december 2021 een aantal gebouwen op het terrein van Park Alerdinck voor het isoleren van asielzoekers die met het coronavirus besmet zijn. De gemeente heeft het…

Lees verder »

Hoog water verwacht in Olst-Wijhe

Op basis van de voorspellingen van Rijkswaterstaat verwacht de gemeente Olst-Wijhe eind deze week, begin volgende week, hoge waterstanden van de IJssel. Een bijzondere situatie voor deze tijd van het jaar. De gemeente is alert…

Lees verder »

MKB-vriendelijk Raalte gooit hoge ogen in Nederland

Vandaag heeft MKB-Nederland de MKB-vriendelijkste gemeenten bekend gemaakt. De gemeente Raalte neemt in deze ranking de 13e plaats van Nederland in. Dit was in 2016 nog plek 381. Ook in de Regio Zwolle en de…

Lees verder »

Provincie Overijssel en regio hoopvol over schrappen laagvliegroutes Lelystad Airport

De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten zijn blij met de oproep van de Tweede Kamer om te onderzoeken hoe de laagvliegroute boven het Vechtdal, van Lemelerveld naar Zwolle, alsnog aangepast kan worden. Afgelopen nacht…

Lees verder »

Gemeenteraad Olst- Wijhe ontziet minima en ziet af van verhoging OZB in 2022

Bij de behandeling van de Kadernota 2022-2025 besloot de gemeenteraad gisteravond om de bezuiniging van 140.000 euro op het minimabeleid niet door te voeren. Ook de voorgestelde OZB-verhoging van 5% gaat in 2022 niet door….

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen