Laatste berichten Persberichten overheid

Meer berichten

Gemeente Raalte positief over uitbreiding hoogspanningsstation aan Westdorplaan Raalte

Netbeheerder TenneT wil het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte vernieuwen en uitbreiden. Dat is nodig omdat het huidige hoogspanningsstation oud is en de vraag naar elektriciteit toeneemt.

Lees verder »

Eerste regionale woondeals in Deventer getekend

In Deventer heeft minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) de eerste 2 regionale woondeals ondertekend met gemeenten, de Provincie Overijssel en diverse marktpartijen. In een woondeal staan afspraken over het snel bouwen van nieuwe woningen en wat daar verder voor nodig is. In Deventer gaat het om 7.000 woningen in de komende jaren. 

Lees verder »

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Lees verder »

Erfcoaches kunnen je helpen in deze onvoorspelbare tijden

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld, dat een agrarisch ondernemer op basis van een Kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die Kamerbrief staat van alles over ons. ‘Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach…….

Lees verder »

Open dag bij Rechtbank Zwolle

Maak kennis met de rechtbank in Zwolle tijdens de open dag op 19 november.

Lees verder »

Deventer Helpt Isoleren: één grote gratis isolatiemaatregel

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start de gemeente het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een koopwoning komen in aanmerking voor één grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of (deels) dubbel glas.  

Lees verder »

Gemeente Raalte van start met online verlengen rijbewijs

Omdat de gemeente Raalte deelneemt aan een pilotproject kunnen inwoners van de gemeente vanaf nu online hun rijbewijs verlengen of uitbreiden.

Lees verder »

Gemeente Raalte breidt doelgroep voor het ontvangen van energietoeslag uit

In verband met de schrikbarend stijgende prijzen voor energie breidt de gemeente Raalte de toeslagen hiervoor uit, nu ook voor mensen die bij de vorige regeling buiten de de boot vielen omdat het inkomen te hoog was.

Lees verder »

Yvonne van Mastrigt aangesteld als waarnemend burgemeester Olst-Wijhe

Yvonne van Mastrigt is door Commissaris van de Koning Andries Heidema aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Olst-Wijhe, waar burgemeester Ton Strien vertrekt.

Lees verder »

Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen op de Eikelhof

Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode opvangen op de Eikelhof.

Lees verder »

Provincie Overijssel werkt aan verdere onderbouwing voor extern salderen stikstof

De provincie heft tijdelijk de mogelijkheid van extern salderen stikstof op. Door een uitspraak van de Raad van State mogen vrijkomende stikstofrechten niet zonder meer weggestreept worden in de omgeving van Natura 2000 gebieden. Een verdere onderbouwing wordt nu uitgewerkt.

Lees verder »

Onderzoek extra fiets- en voetgangersverbinding bij Knooppunt Raalte

Provincie en Rijkswaterstaat stemmen toe in onderzoek naar een extra voetgangers- en fietsverbinding in het plan Knooppunt Raalte. (N35/ N348 kruispunt Bos)

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.