Laatste berichten Media

Evenement | Geest | Lezing | Media | Opinie | Zingeving

Avond over de kloof tussen makers en publiek in Deventer

Redactie | 15 mei 2024
Column | Media

Dagklad: Negentien

Advies | Column | Media | Politiek

Onze democratie heeft heel dringend weer goede journalistiek nodig

Column | Geschiedenis | Media | Muziek

Dagklad: Jukebox van Nederland

Erfgoed | Media | Streektaal | Televisie | Video

Wij zijn Nedersaksen

Meer berichten

Brut bijeenkomst moderator

Avond over de kloof tussen makers en publiek in Deventer

Productiehuis BRUT en Fonds ZOZ organiseren op 5 juni in Deventer een panelgesprek over de kloof tussen maker en publiek. Tijdens het panel gaan verschillende sprekers die in hun werk te maken hebben met dit onderwerp in
gesprek met moderator Dennis Platvoet, zakelijk en artistiek coördinator BRUT en is er een Q&A met het publiek.

Lees verder »

Dagklad: Negentien

Dagklad columnist Marius Jaspers beziet de regionale media.

Lees verder »

Onze democratie heeft heel dringend weer goede journalistiek nodig

Democratie, journalistiek en een goed geïnformeerde samenleving gaan hand in hand. Journalistiek staat aan de lat die samenleving te informeren. Maar dat werkt niet meer. Daarom is een publieke omroep harder nodig dan ooit. Maar die moet dan wel zijn werk goed doen.

Lees verder »

Dagklad: Jukebox van Nederland

Vanwege het ‘groeizame weer’ gingen Dagklad columnist Marius Jaspers en zijn muze terug in de muzikale tijd. Op moderne wijze, dat dan weer wel.

Lees verder »

Wij zijn Nedersaksen

Van 11 t/m 15 maart werd de serie Wij zijn Nedersaksen uitgezonden op RTV Oost.

Lees verder »

hasan informatie voorziening

Hasan Kaddour: Onbekend maakt onbemind en het getto van sociale media

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour vindt (overheid)communicatie met nieuwkomers via sociale media ontzettend belangrijk.

Lees verder »

De Digitale Huiskamer start in Luttenberg, Mariënheem en Raalte

De digitalisering van onze leefwereld neemt razendsnel toe. Dat is fijn voor iedereen die daar baat bij heeft. Er zijn echter ook veel mensen voor wie die vernieuwingen in de maatschappij veel te snel gaan. 

Lees verder »

Documentaire over Refik Köse tijdens een bezoek aan Oost Turkije te zien in het HOFtheater Raalte.

De ramadan is afgelopen. Alle reden voor moslims een groot feest te vieren. Een Suikerfeest. Dat is samen eten, maar eerst naar de moskee. Raaltenaar Refik Köse ging vorig jaar terug naar zijn geboortedorp in Turkije, waarvan HierInSalland een documentaire maakte, die in het najaar te zien zal zijn in het HOFtheater.

Lees verder »

Salland Deze Week: Lokale journalistiek moet snel beter, anders wordt de democratie uitgehold

We moeten populaire en commerciële media maar gewoon hun gang laten gaan. Maar laten we tegelijk zorgen voor kwaliteitsmedia die constructief aandacht heeft voor thema’s die in de regio belangrijk zijn. Makkelijk toegankelijk en gratis voor iedereen. Dat is wel zo’n beetje de samenvatting van een eerste gesprek over de kwaliteit van de regionale media in de bibliotheek in Enschede.

Lees verder »

bibliotheek

Inloopuurtje Media Ukkie Dagen bij bibliotheek

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Er valt enorm veel te ontdekken. Het is belangrijk en goed om die wereld vol media als ouder samen met kinderen te ontdekken. Daarom sluit Bibliotheek Salland aan bij de landelijke Media Ukkie Dagen. Deze themaweek over kleine kinderen en media wordt gehouden van 5 tot en met 12 april. Het thema van dit jaar is ‘Ontspannen met media’. 

Lees verder »

Christenunie symposium Isala

ChristenUnie: Nederlandse overheid moet patiënten en burgers beter informeren over de European Health Data Space

Nederlanders worden nog onvoldoende meegenomen in de Europese dataruime voor gezondheidsgegevens is de conclusie van het symposium ´Zorg voor Patiëntendata´, dat donderdag 21 maart plaatsvond in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Lees verder »

Happen & Snap je het nou nog niet oma/opa?

Herkenbaar? Je zit net lekker bij je (groot)ouders op de bank met een kopje koffie als zij hun mobiel erbij pakken met de vraag of je ze even kan helpen. Nou, heel even dan! Je sluit een app, vraagt een nieuw wachtwoord voor ze aan of helpt een berichtje te versturen. Dit heb je allemaal netjes voorgedaan en je vraagt of zij het snappen. Zij knikken en zeggen ja, maar je weet dat je hier volgende week weer zit om exact dezelfde problemen op te lossen. Kom naar het Dorpshuus in Heino.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.