Laatste berichten Media

Meer berichten

Meer dan 200 Sallandse ouderen hebben gezellige en leerzame middag dankzij Bibliotheek Salland

Op diverse locaties organiseerde Bibliotheek Salland dit event. Digitale bingo bij Happen en Snappen groot succes.

Lees verder »

Het Groene Oosten: Tour de Boer 170 kilometer lopen voor een drinkbare Vecht

Morgen is er weer een aflevering van ‘Het Groene Oosten’ te zien op RTVOost, geproduceerd door BeleefMedia.

Lees verder »

Op expeditie naar de mediajungle in de bieb Raalte

Er is weer zo’n interessante workshop Bieb, Bits & Bots in de Bibliotheek Raalte. Doe mee!

Lees verder »

Boekentip: De Librije Zwolle ongeëvenaard: al twintig jaar 3 sterren

Het Zwolse restaurant De Librije weet zich al dertig jaar op hoog gastronomisch niveau te handhaven. In twintig opeenvolgende jaren is het restaurant drie Michelinsterren toegekend: een ongeëvenaarde prestatie.

Lees verder »

Joa Joa ziet Vandaag Inside voor het klimaat opkomen

Joa Joa ziet Vandaag Inside voor het klimaat opkomen.

Lees verder »

Recensie: Wat is nu eigenlijk ‘de waarheid?’

Als je het nieuws volgt kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat we er hier op aarde een mooie Janboel van aan het maken zijn. Maar als je naar de cijfers kijkt, vergaat het ons beter dan ooit en gaan we dankzij groene energie een nog veel mooiere tijd tegemoet. Rob Wijnberg schreef in zijn nieuwe boek ‘voor ieder wat waars’ over die tegenstelling.

Lees verder »

Van ‘home’ naar ‘escape’ tijdens Happen & Snappen in het Dorpshuus Heino

Samen spelletjes spelen én veel leren over de digitale wereld.

Lees verder »

Is HierInSalland links, rechts of Sallands?

HierInSalland is een nieuwsplatform dat verbindend wil zijn tussen de verschillende bevolkingsgroepen in onze mooie streek en IEDEREEN in de gelegenheid stelt hun verhaal te doen. Toch worden wij af en toe beticht van voornamelijk ‘linkse uitingen’, voor mij redenen om nog eens uiteen te zetten waarvoor ons Sallands nieuwsplatform staat.

Lees verder »

Helft Nederlanders bezorgd over online gedrag en misinformatie

Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen over foutieve en misleidende informatie op sociale media. Het gaat dan vooral om zorgen over het gevaar dat mensen beïnvloed worden door misinformatie, onder meer bij verkiezingen. Daarnaast zijn er zorgen over vervelende omgangsvormen online, zoals bedreigingen en beledigingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat recent verschenen is.

Lees verder »

HierInSalland zoekt jou, creatieve vrijwilliger met gevoel voor media waar je wat aan hebt!

De stichting HierInSalland stelt zich ten doel samen met Sallanders elkaar te informeren over zaken waarvan Salland vindt dat ze er toe doen. Inmiddels doen al meer dan honderd mensen in meer of mindere mate mee met columns, artikelen of door mee te denken over waar het over moet gaan op HierInSalland en welke invalshoek we daarbij kiezen. 

Lees verder »

Nieuwe aflevering van ‘Watvinnie’, de talkshow van nieuwsplatform HierInSalland

Hier kun je weer een video- uitzending bekijken van de talkshow ‘Watvinnie’ van HierInSalland. Deze keer met het motto ‘Op zoek naar geluk, we doen het allemaal’. Maar een vluchteling zou dat niet mogen? Daar denkt Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland heel anders over.
Bert Hekman van Omnivereniging Broekland en Mirjam Wolf van Vluchtelingenwerk Salland stellen vast dat zonder vrijwilligerswerk de samenleving in Salland hopeloos vastloopt.

Lees verder »

Gratis computer APK bij TCcafé in de bieb in Olst

TCcafé in de bibliotheek in Olst op woensdag 28 juni.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.