Ook oranje gemeentehuis in Raalte tegen geweld tegen vrouwen

Interessant? Deel het artikel

oranje gemeentehuis geweld vrouwen

Het gemeentehuis van Raalte kleurde oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Burgemeester Martijn Dadema daarover (op instagram): ” Wethouder @gerdientje48 en Brigitta Lindeboom van de Soroptimisten gaven met het ontsteken van de verlichting het startsein voor de Orange the World campagne in onze gemeente. Want helaas in onze gemeente, in Nederland en wereldwijd nog veel teveel (seksueel) geweld tegen. ”

Eerder al berichtten we dat ook het provinciehuis oranje kleurde.

Vanavond en 10 december is het provinciehuis de hele nacht oranje verlicht. Elk jaar komt de wereldwijde campagne terug om het melden van geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken en om de meldpunten beter zichtbaar te maken. Dat is in de coronaperiode extra belangrijk door de toename van (cyber)geweld in de wereld. Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Juist in deze tijd is voor iedereen is een veilig thuis van groot belang. In Overijssel maar ook in andere delen van de wereld. Het afgeven van een signaal blijft van waarde totdat dit niet meer speelt in de wereld.”

De campagne duurt tot 10 december. Overheden tonen met het oranje maken van hun gebouwen dat ze zich inzetten voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Het thema van de campagne in Nederland is dit jaar “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. Het telefoonnummer 0800-2000 wordt vaak niet gevonden. Daarom is er ook een website: www.geweldtegenvrouwenmelden.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.