Berichten over: Transitie

Land van Ons: De landbouwtransitie is allang ingezet

Zonder kabinet en met BBB in de provincie gaat de landbouwtransitie ook door. Wamt die is al lang begonnen. En dat is goed nieuws voor de boer.

Lees verder »

Salland deze week: Kieswijzer Geefboerendetoekomst geeft boeren geen, maar de landbouwindustrie wel toekomst

LTO is er vooral voor het grootkapitaal in de landbouwindustrie. Met hun deelname aan de kieswijzer Geefboerendetoekomst bewijst deze lobbyclub andermaal dat ze het niet te doen is om de boeren en een gezond Sallands platteland, maar om de industrie er omheen.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Aardehuizen gaat met de wijkaccu tegen de stroom in

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de wijkaccu van de Aardehuizen.

Lees verder »

Windesheimstudenten onderzoeken of invloedrijke Sallanders voorop lopen in de energietransitie

Hoe kun je Sallanders bewust maken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.

Lees verder »

Niet de ratio, maar een innerlijke transformatie kan Moeder Aarde redden

Decennialang zijn we om de oren geslagen met verontrustende cijfers en statistieken over de ecologische staat van de wereld. We wéten inmiddels dat Moeder Aarde belangrijk is. Toch raakt ons hart iedere dag verder vervreemd…

Lees verder »