In het Wilde: Eetbare paddenstoelen herkennen en gebruiken 

Paddenstoelen: de magische verschijningen uit het bos, het veld of jouw tuin. Verrassend veel paddenstoelen zijn eetbaar en goed herkenbaar.

Interessant? Deel het artikel

In het Wilde: Eetbare paddenstoelen herkennen en gebruiken 
©Diny Heidenrijk

Gedurende een nieuwe tweedaagse cursus van In Het Wilde, verdiep jij jouw kennis over de wondere wereld van eetbare paddenstoelen. Je ontdekt een wereld vol nieuwe en verrassende toepassingen en smaken.

Begin oktober gaan we tijdens een excursie op zoek naar eetbare paddenstoelen. Je leert diverse soorten te herkennen en te onderscheiden van giftige lookalikes. Een dag gaan we koken met eetbare paddenstoelen en leer je om een krachtige soep te maken en heerlijke gerechten te bereiden. Daarnaast gaan we een tinctuur maken en thee bereiden van paddenstoelen.

Cursus

Beide dagen van de cursus gaan we op excursie in een bosrijke omgeving in Drenthe. Daarnaast hebben we theorieles in een voormalig schoolgebouwtje nabij Gasselte en houden we een kookworkshop om de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Deelname aan de tweedaagse cursus kost 150 euro per persoon.

Wil je meer informatie of je aanmelden kijk dan op www.inhetwilde.nl

Recept

Filodeegrol met paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 400 gr. paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood, grote sponszwam en oesterzwammen
  • 1 pakje filodeeg (ontdooid)
  • 400 gram winterspinazie
  • 1 schaaltje vol vogelmuur, witte dovenetel en kleine veldkers
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout

Bereiding:

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook, snijd de spinazie, wilde kruiden en zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin.
  • Bak de paddenstoelen een paar minuten mee. Voeg dan de spinazie en de wilde kruiden toe en laat deze even slinken.
  • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met Italiaanse kruiden, tijm, peper en zout.
  • Leg de filodeegvellen voorzichtig op een snijplank. Bestrijk elk vel met een beetje olijfolie.
  • Leg steeds twee vellen om en om op elkaar. Spreid in de middenstrook het paddenstoelenmengsel uit. Maak er een rol van door de randen en zijkanten naar elkaar toe te vouwen.
  • Leg de filodeegrol op een ingevette bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C tot hij lichtbruin en knapperig is.

In het wilde paddenstoelen deegrol

 

inhetwildeweg logo

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Doneer

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Gratis inschrijven

Plaats de eerste reactie

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Gratis inschrijven

Ook interessant