Herenkoor Luttenberg begeleidt Bedevaart naar Banneux

In het weekend van 20 en 21 mei 2023 heeft Herenkoor Luttenberg de bedevaart van Bisdom Utrecht en Bisdom ‘s-Hertogenbosch begeleid in de Diensten die er plaatsvonden.

Interessant? Deel het artikel

Herenkoor Luttenberg
Herenkoor Luttenberg

Banneux is gelegen tussen Luik en Spa in België, dat bekend staat als de bedevaartplaats voor Maria onder de Armen. Jaarlijks komen hier zo’n 700.000 pelgrims uit de hele wereld naar toe om Maria te vereren. 

Dit bedevaartsoord ontstond nadat de 12-jarige Mariette Beco verklaarde dat Maria haar tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer was verschenen en Maria zich toen Maagd van de Armen had genoemd. Maria had gevraagd een kapel te bouwen in de voortuin van het huis van de familie Beco. In 1952 volgde na de bouw van de kapel de  erkenning door Het Vaticaan.

In het weekend reisde op zaterdagmorgen het Herenkoor met partners af naar Banneux. Hier werden we ontvangen in het Hospital-Hotel en werd s’middags de Ziekenzegening bijgewoond.

Om 17.00 uur was er een Eucharistieviering in de Nederlandse kerk op het terrein, die werd begeleidt door het Herenkoor o.l.v. van Herma Jalink.

Op zondagmorgen was om 10.30 uur in de grote kerk (4000 zitplaatsen) waar hulpbisschop Hoogeboom van het bisdom Utrecht voorging. De Mis van Ravanello werd volledig gezongen en ook werd het Introïtus en de Communio in het latijn gezongen. Na de Dienst werden er op verzoek ook nog enige liederen zoals het Tebe Pojem en een Ave Maria als toegift gezongen.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

 

Ook tijdens de maaltijd en in de avonduren werden er op verzoek Marialiederen gezongen. We stonden versteld hoeveel vrijwilligers uit Nederland de bedevaart met zoveel passie en plezier al vele jaren begeleidden. Ook nog bekenden uit Salland en Twente.

We werden namens de contactpersoon van organisatoren Bedevaarten gevraagd om in 2024  naar Lourdes af te reizen en hulpbisschop Hoogeboom complimenteerde ons bij het afreizen voor de mooie zang en goede klanken.

Het Herenkoor Luttenberg heeft dit met zeer veel plezier gedaan. Het was zeer waardevol voor iedereen.

Herenkoor Luttenberg

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.