Hans van Zwolle: Mondkapjesplícht, draag er gewoon een!

Interessant? Deel het artikel

mondkapje bescherming

Ik verbaas mij erover dat mijn medeburgers om een mondkapjesplicht vragen. Waarom is deze plicht nodig? We kunnen toch zelf verantwoordelijkheid nemen? Dat doen we bij andere onderwerpen ook. Zoals het dragen van geluidsbescherming of werkhandschoenen. Maar bijvoorbeeld ook overdag de lichten van de auto aan.

Door Hans van Zwolle

Er zijn natuurlijk ook voorbeelden te noemen die wel door de overheid zijn opgelegd. Bijv. het dragen van een helm en een autogordel, het niet roken in openbare ruimtes. Een belangrijk verschil met de laatstgenoemde geboden en verboden is dat deze via een democratisch proces tot stand zijn gekomen. Met veel tijd voor onderzoek, wetenschappelijk onderbouwing en debat hebben we ‘gezamenlijk’ een besluit genomen. Dat zou voor een eventuele mondkapjesplicht dat niet nodig zijn?

Vreemd vind ik dat. We bewegen uit onwetendheid allemaal achter elkaar aan zonder feiten te checken. Laten we ons als een volwassen maatschappij gedragen. Er zijn al genoeg regeltjes en wetjes waar we ons kleine gelijk mee halen en andermans wil op kunnen leggen.

Draag een mondkapje of draag geen mondkapje, net wat u wil. Maar vertel niet wat een ander moet, zonder een feitelijke onderbouwing en een democratisch proces.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.