Denne zeult met een kratje van Huttenkloas

Denne denkt aan het milieu en rijdt daarom (elektrisch, dat wel) heel Salland af om een leeg bierkratje in te leveren.

Interessant? Deel het artikel

denne krat huttenkloas

Er was hier bij de B&B een bierkratje achtergelaten. Onvoorstelbaar wat mensen soms aan emballage laten staan. Als ik het statiegeld daarvan aan Artsen Zonder Grenzen overmaak, kan daar een kind een jaar lang eten van kopen.

De meeste flessen kunnen bij de supermark in de ‘flessen-hier’-machine, soms spuugt dat ding een flesje dan weer uit, daarvoor staat dan buiten een glasbak. Wat ik met terug gespuugde plastic flesjes en blikjes moet weet ik nooit zo goed. Als ik onder de flesseninlevermachine op de grond kijk, hebben wel meer mensen dat dilemma, die besluiten de boel gewoon ter plekke achter te laten.

Dat kratje van Huttenkloas kwam bij de Lidl ook weer teruggezeild. Een medewerker (bij de emballage is dat altijd een hij) stelde voor dat ik het anders maar eens moest proberen bij een slijter. Dus ik met dat kratje naar Van Dam in Heino. Die verwees me door naar de slijter naast de Jumbo in Raalte. Die stelde voor dat ik het in hun supermarkt maar eens moest proberen. Daar werd ik door verwezen naar de Mitra. Waar ze me adviseerden De Zuivelhoeve eens te proberen, die verkochten immers Huttenkloasbier. Maar niet per krat, bleek daar ter plekke, en ze namen het krat ook niet in. Zelfs niet als ik er geen statiegeld voor hoefde, want de plastic container zat al vol.

Maar ja, de plastic container, daar kon ik het zelf ook wel ingooien. Na ook nog AH en Boni geprobeerd te hebben, is die daar ook terecht gekomen, gewoon met het plastic via de Rova naar… zouden ze het daar recyclen?

Voordat het krat onder de oranje deksel van de container belandde, heb ik er eerst toch nog even een foto van gemaakt, gewoon omdat ik dit verhaaltje met jullie wilde delen. En toen pas, toen brak me de klomp. Een dag later kreeg ik een advertentie getoond op internet van een krattenwasapparaat.

Dus zelfs als ik foto’s maak, wordt dat door Google en co geanalyseerd en passen ze er hun advertenties op aan.

En nu zit ik dus met een krattenwasser thuis.
Iemand interesse?

denne krat huttenkloas

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden