Boekrecensie: ‘Met de trekker naar de macht’ laat zien hoe fragiel Caroline eigenlijk is

Hoe meer invloed Caroline krijgt, hoe meer de spotlights op haar staan. Daar ging ze goed in op. Maar nu ze moe wordt gaat ze fouten maken en laat haar boerenverstand haar in de steek. Auteur Marcia Nieuwenhuis peurt ook in het verleden van Caroline en komt anonieme tweets van haar tegen waarin ze de Partij van de Dieren een dolk in de rug steekt. Smerige streken.

Interessant? Deel het artikel

BBB 230428 verkiezingsbotd met bedankt

HierInSalland schrijft geregeld over BBB. (lees hier eerdere berichten) In het boek over Caroline ’Met de trekker naar de macht’ van Marcia Nieuwenhuis staan nog wel meer twijfelachtige acties van Caroline en haar partij. Goed dat dat blootgelegd wordt.

(tekst loopt door onder afbeelding)

  • Dat de oprichters uit Olst, Bathmen en Deventer trots zijn dat hun marketingbureau voor de grote bedrijven in de landbouwindustrie de partij bedacht hebben ten behoeve van hun opdrachtgevers, trok landelijk aandacht en leidde tot een thema-uitzending van MediaLogica van Human waar dat programma nog De Loep voor onderzoeksjournalistiek mee verdiende.
  • Dat BBB een advies van de WUR om te stoppen met het landbouwgif glyfosaat verdraait tot dat het goed spul is. Het zal thema zijn in een verkiezingsinterview met de EO ergens in Leiden.
  • Dat ReMarkAble 175.000 euro in de partij stopt. Weliswaar als geschenk in natura, maar dat is omgerekend bijna een volledige FTE voor een heel jaar.
  • Dat je niet aan boeren moet komen, dat ze hun subsidies wel moeten blijven krijgen en dat de stikstofproblemen opgelost moeten worden met technologie, wat alleen maar betaalbaar is voor grote boeren bedrijven die – inderdaad – veel omzet zullen genereren voor de klanten van ReMarkAble. Hoe dan ook.
  • Dat BBB er is voor boeren en burgers is, maar dat ze wel breekpunten voor boeren hebben, niet voor burgers.
  • Dat Caroline vindt dat de minimum uitkeringen omhoog moeten, maar dat ze geen idee heeft wat dat kost.

Dat zijn toch allemaal geen zaken van ‘doe maar gewoon’ en ‘noaberschap’, zoals de partij zichzelf wil profileren. Een vechtscheiding met haar ex die daarna dreigt van de Waalbrug de dood in te springen omdat hij zijn kinderen niet meer mag zien, Caroline vindt het een schande dat dat in het boek staat. Bij Vandaag Inside is het een discussiepunt of je zoiets wel op moet nemen in zo’n boek. Maar het tekent de nieuwe ster aan het politieke firmament, waar we alles graag van willen weten. Want wie gaat er straks bepalen wat er met ons land gebeurt? Dan hebben we er toch ook recht op te lezen dat Caroline nota bene zelf onder een anoniem account de mensen van PvdD zwart probeert te maken? Je hebt dan niet zo heel veel recht van spreken meer als je zelf bedreigd wordt door anonieme trollen. Toch? Ook vreemd als je dan later bij Vandaag Inside gaat zeggen dat je er enorm door van slag bent dat die passage van je ex in het boek terecht kwam. Auteur Marcia Nieuwenhuis doet het met open vizier!

We horen steeds meer om ons heen dat Caroline een uitstraling heeft van iemand die heel ongelukkig is. Dat ze het gevoel uitstraalt dat de hele wereld tegen haar is. Zo wordt ze door Nieuwenhuis ook wel neergezet. Ze voelt zich haar hele leven te dik. Ze lijkt er mee te zitten dat ze alleen havo gedaan heeft. Iedereen is altijd maar tegen de boeren.

De partijgenoten om haar heen lijken dat zelfde verongelukte te hebben. De hele wereld doet ze wat aan, hun én de boeren. Kritische vragen worden heel vaak beantwoord door vraagtekens bij de vraag te stellen, zo van ‘heb je weer zo’n journalist’ en ‘dat vraag je toch ook niet aan andere politici?’

Die ontevreden Caroline verliest vader, man en broer aan nare ziektes, waarvan je je niet aan de indruk kunt onttrekken dat het te maken heeft met drank, roken en eten. Zelf rekent ze in het boek voor dat ze al wel 300.000 sigaretten gerookt heeft. En als je zo een beetje haar drankgewoontes inschat naar aanleiding van het boek, gaat daar wel een flesje wijn per dag in. Haar moeder zegt dat ze moet oppassen met haar hoge bloeddruk.

Dat is niet zo best voor de politiek leider van de grootste partij van de Eerste Kamer. Gelukkig maar dat BBB politiek wil bedrijven zonder spelletjes te spelen. Dus zullen ze hun taak in die Eerste Kamer serieus nemen en alleen maar kijken of de manier van besluitvorming in de Tweede Kamer goed was. Want dát is de rol van de Eerste Kamer, daar wordt niet nog een keer weer politiek bedreven. Tenminste, dat is de bedoeling. Oude politiek maakt misbruik van de macht en verdraait die taken.

 

Nieuwe politiek zoals de BBB beleidt, gaat dat toch niet doen?

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *