De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar gerechten. Eerder verschenen artikelen vind je hier.
Vandaag deel ik met jullie een heel bijzonder recept, namelijk “shorbat adas” in de stijl van mijn schoonzus (Ghazoua).
Door Ghizlane Maktoub
Ik heb eerlijk gezegd eindeloze recepten voor rode linzen geprobeerd, maar dit recept heeft de ziel van mijn smaakpapillen geraakt. Het is momenteel mijn favoriete soep, elke keer als ik dit gerecht bereid zeg ik:
(bedankt Ghazoua!!).
Onder de verschillende recepten voor linzen uit het Midden-Oosten is shorbat adas, een Syrisch recept voor rode linzen, met knoflook, citroen en een vleugje boter.
De voltooiing van het proces is een romige soep en ook heerlijk.
Het kan vergezeld gaan van manakish of pizza, ik laat het naar wens over.
*Ingrediënten:
• 500 gr rode linzen
• anderhalve liter water
• 6 grote teentjes knoflook
• sap van 3 grote citroenen
• 50 g boter
• zout naar smaak
*Voorbereiding:
(Recept voor 4 personen)
1-We wassen de linzen met koud water totdat het transparante water overblijft.
2- Doe de rode linzen en het water in een pan, laat het ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur koken.
3-We verwijderen het schuim dat op de linzen drijft.
4- Snijd de knoflookteentjes in plakjes en voeg ze toe aan de linzen, kook ongeveer 7 min.
5-Later voegen we het citroensap en het zout toe en laten we het nog 5 minuten koken.
6-Voeg de boter toe en zet het vuur uit, meng een beetje tot de boter smelt.
Serveer met een schijfje citroen voor de finishing touch.
Ik hoop dat je het leuk vind,
En eet smakelijk!
Als je meer details wilt over het recept of over eerdere recepten, kun je ons mailen : MadeinHuis44@gmail.com
Of via e-mail naar Damast: info@damastinsalland.nl