Laatste berichten Zingeving

Column | Evenement | Zingeving

Hasan Kaddour: Het Offerfeest Eid al-Adha

Hasan Kaddour | 27 mei 2024
Column | Goede zorg voor iedereen | Zingeving

De kracht van verstilling, stilte

Erfgoed | Historie | Zingeving

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Evenement | Geest | Genieten | Lichaam | Meedoen | Zingeving

Dagworkshop Stembevrijding bij Isis Sofia in Dalfsen (Ov)

Evenement | Geest | Lezing | Media | Opinie | Zingeving

Avond over de kloof tussen makers en publiek in Deventer

Meer berichten

Hasan Kaddour: Het Offerfeest Eid al-Adha

Olster journalist, schrijver en columnist Hasan Kaddour legt uit wat het Offerfeest voor moslims inhoudt. Hierbij zijn eerste bijdrage.

Lees verder »

bootje stilte eenzaam maatschapwij

De kracht van verstilling, stilte

Kees van der Stel: Stilte laat zich voor mij het beste omschrijven als het zien van een grazend paard in de weide. De uitstraling, de kracht, de vrede, de rust, de schoonheid van het fysiek en de flow in het huidige moment zijn prachtig. Het is een beeld waarbij ik een gevoel van liefde en eenheid ervaar. Als het paard dichterbij komt en mij toestaat het over het hoofd te aaien, is die ervaring welhaast overweldigend en emotionerend.

Lees verder »

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Dinsdag 28 mei om 14.00 uur zal er weer een rondleiding plaatsvinden vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten.

Lees verder »

isis sofia jacky stembevrijding

Dagworkshop Stembevrijding bij Isis Sofia in Dalfsen (Ov)

“Bevrijd jezelf via je eigen unieke zingende stem” Dit kan op 14 juni bij Centrum Isis Sofia met de workshop ‘Stembevrijding en Stemhealing’ door Jacky Peeters.

Lees verder »

Brut bijeenkomst moderator

Avond over de kloof tussen makers en publiek in Deventer

Productiehuis BRUT en Fonds ZOZ organiseren op 5 juni in Deventer een panelgesprek over de kloof tussen maker en publiek. Tijdens het panel gaan verschillende sprekers die in hun werk te maken hebben met dit onderwerp in
gesprek met moderator Dennis Platvoet, zakelijk en artistiek coördinator BRUT en is er een Q&A met het publiek.

Lees verder »

nieuw sion kloosterkerk

Koorvesper in Nieuw Sion Diepenveen

Op zondagavond 26 mei 2024 om 18:00 uur is er weer een koorvesper in de kloosterkerk van Nieuw Sion aan de Vulikerweg te Diepenveen.

Lees verder »

Podcast: Een frisse blik op straffen: de evolutie van Klaartje Freeke

Ze genoot als strafrechtadvocaat van het luxeleven op de Amsterdamse Zuidas, maar wanneer Klaartje Freeke persoonlijke tegenslag te verwerken krijgt, verbreedt ze haar blik. En die nieuwe blik ontketent niet alleen een persoonlijke reis, maar verfrist ook haar visie over straffen. “Ik denk dat straffen op zich niet zo slecht is, maar ik denk ook dat er meer aandacht mag worden gericht op vergeving en op verzoening.”

Lees verder »

Lezing over zweethutceremonie bij Isis Sofia Dalfsen

Op 14 mei en 4  juni geeft Ans Feijen weer twee interactieve lezingen over de diepere betekenis van de  zweethutceremonie. Met daarop volgend  op 26 mei en 23 juni de zweethutceremonie;  een prachtig natuurritueel op het landgoed van Isis Sofia in Dalfsen.

Lees verder »

marcus b man zak kop schaamte

Psycholoog Marcus Belle: Schaamte is goed voor de gemeenschap

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over schaamte.

Lees verder »

agnes voorleesboek tineke

Boeklezing bij ’t Natuurlijk Huus

Boekentour; verhalen, verbinding en handvaten. Dit event vindt woensdag 24 april van 9 – 12 uur plaats bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Het onderwerp is “Op de open plek in het bos”

Lees verder »

maatschapwij cees buisman

MaatschapWij: We hebben een optimistische visie nodig

Technische mensen verstoppen zich graag achter hun deskundigheid, is de ervaring van Cees Buisman. Zelf geeft hij een kijkje in zijn ziel met het essay De mens is geen plaag. “Dat was doodeng om te doen. Het is makkelijker om mijn zakelijke kant hoog te houden. Maar dit boek voelde als een opdracht. Om een optimistisch perspectief in de wereld te brengen en leiders die streven naar het goede een zetje te geven.”

Lees verder »

Plaatnportret: Give Peace a Chance

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert betreurt de oorlogsretoriek in de wereld en neemt daarin muzikaal stelling. Bij uitzondering niet in de streektaal.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.