Meer berichten

Ik wil gewoon ‘zijn’. Moet ik daarvoor ontsnappen uit de ratrace?

Prestatiedruk, geïnternaliseerd kapitalisme en de bijbehorende stress: leven in de 21ste eeuw gaat niet altijd over rozen. In deze context vraagt redacteur Roanne zich af: ga ik mee in de ratrace of stap ik eruit? “In mijn hoofd speelt zich steeds hetzelfde ontsnappingsplan af.” 

Lees verder »

Jong in Salland: Lixi

Voor het tweede deel in de serie ‘Jong in Salland’ praat columnist Marius Jaspers met Lixi (21 jaar). Veel Wijhenaren  met een gezonde eetlust zullen haar kennen van The Golden Duck, het restaurant van haar ouders. Zij helpt daar op zondag nog steeds mee en zegde me spontaan toe mee te doen aan het interview.

Lees verder »

Jongeren gaan ten onder aan maatschappelijke druk. Tijd dat we naar hén gaan luisteren

Elly Smit’s praktijk liep vol met jongeren die angstklachten, depressies en eenzaamheid ervaarden. In de gesprekken hoorde ze een gemeenschappelijke deler: jongeren worden chronisch overvraagd. Om dat om te draaien is een chronisch andere aanpak nodig, realiseerde ze zich. Eentje waarin we naar jongeren zelf luisteren in plaats van hen overvragen. 

Lees verder »

Marion Kogelman: Nieuw jaar met nieuw vertrouwen

Loslaten, onthaasten, rust en tijd voor jezelf. Niet alleen in de vakanties maar ook tijdens je drukke gezinsleven, werk of andere dingen die op je to-do lijst staan. Mindfulness. Aandacht voor jezelf. Een cadeau aan jezelf om van binnenuit rust te creëren in het drukke leven van alle dag. Waar je elke keer weer naar terug kan keren. Marion Kogelman wijst je de weg!

Lees verder »

Meer over dromen weten bij de Protestantse Gemeente in Olst

Droomcoach Maarten van Rootselaar zal in maart en april vier cursussen in Olst geven op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Olst.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd ?

Maarten van Rootselaar weet als specialist op dit gebied alles over dromen. De komende tijd zal hij met enige regelmaat bijdrages leveren aan HierInSalland over de rijke wereld van onze nachtelijke dromen. Want ook al herinneren we ze meestal niet, we dromen elke nacht meerdere keren. En ook al zijn het vreemde beelden, nachtmerries of maar een flard: ze willen je iets laten zien, waar je overdag weinig oog voor hebt.

Lees verder »

Frederike Upmeijer houdt op 2 maart een lezing over het Futurisme in Olst

Het thema van de lezing is ‘Opschudding en ontwrichting vanuit Italië’.

Lees verder »

Activiteiten bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

’t Natuurlijk Huis bevindt zich op een idyllische en inspirerende plek in het buitengebied tussen Raalte, Heino en Luttenberg. Hier worden regelmatig evenementen georganiseerd met zingevende en ecologische thema’s

Lees verder »

Natuurlijk Zingen op de beurs ‘Gezondheid, Bewust zijn’ in het HOFtheater

Muziekpedagoog Maaike Gerritsen zal ook aanwezig zijn op de gezondheidsbeurs op 29 januari in het HOFtheater Raalte om kennisworkshops te geven over natuurlijk zingen en stemexpressie.

Lees verder »

Kunstenaar en medium Annebeth Elfrink neemt ook deel aan de gezondheidsbeurs in Het HOFtheater.

Op 29 januari vindt in het HOFtheater Raalte een gezondheidsbeurs plaats, waaraan Annebeth ook deelneemt.

Lees verder »

Workshop suïcidepreventie in de bieb in Ommen

Op woensdag 1 februari organiseren 113 Zelfmoordpreventie, Gemeente Ommen en de Bibliotheek Salland een workshop suïcidepreventie.

Lees verder »

Money, money, money in a rich man’s world: maar wat moet ik er eigenlijk mee?  

Hoe maken we van geld weer het ruilmiddel dat het in werkelijkheid is? Redacteur Roanne neemt haar eigen – en onze collectieve – relatie met geld onder de loep en ontdekt dat er iets fundamenteel scheef zit. “In plaats van praktijken die dieren mishandelen, natuurgebieden vervuilen en mensen uitbuiten te belonen, mogen we geld gebruiken als middel om het leven te bevorderen.”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.