Zwolse theaters: Theaterspektakel Fanfare

Op een unieke buitenlocatie in Giethoorn is komende zomer het theaterspektakel Fanfare te zien. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. Het wordt een complete avond uit inclusief een driegangendiner. Theaterspektakel Fanfare wordt opgevoerd van 21 juni t/m 15 juli.

Interessant? Deel het artikel

zwolse theaters 230314 fanfare

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film Fanfare nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven in blazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Muzikaal Locatietheater

Op een unieke buitenlocatie in het dorp wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen. Het muzikale theaterspektakel vertelt een nieuw verhaal maar met herkenbare elementen uit de film. De cast en het ensemble bestaan uit een team van professionals en amateurs uit de regio. Een speciaal voor het stuk samengestelde fanfare met de beste amateurmuzikanten uit de regio, speelt de muziek uit de film live tijdens de voorstelling. Daarnaast zijn er nieuw gecomponeerde muziekstukken met nieuwe liedteksten te horen. Scriptschrijver Louis van Beek, Regisseur Anne de Blok.

Meer info

Complete avond uit

U krijgt voor de voorstelling een driegangendiner geserveerd in één van de deelnemende restaurants in Giethoorn. Het diner is bij de prijs inbegrepen. Speciaal voor deze gelegenheid verzorgen de deelnemende restaurants gezamenlijk een diner dat past bij het thema van Fanfare. In de week voorafgaand aan de voorstelling worden bezoekers per mail geïnformeerd in welk restaurant zij verwacht worden.

Organisatie

Theaterspektakel Fanfare is een productie van Stichting M.O.L. (Meenthe op locatie) en wordt uitgevoerd door Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Zwolse theaters. De kaartverkoop gaat via De Meenthe, uw gegevens worden gedeeld met de drie producerende theaters, zij kunnen u alle drie via mail benaderen.

Reserveren en info

Volledig programma zwolse theaters

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *