Zwolle laat zien hoe je met maaibeleid meer biodivers wordt

Interessant? Deel het artikel

maaien maaibeleid wijheseweg

Raalte maait op de goedkoopste manier en laat geld leidend zijn. Olst-Wijhe maait vooral in het buitengebied met oog voor voor flora en fauna. In Zwolle gaan ze veel verder: daar zeggen ze dat biodivers maaibeleid uiteindelijk het goedkoopst is, want natuur is onbetaalbaar.

Als proef wordt op verschillende proeflocaties in de stad de helft van het gras gemaaid en blijft de rest staan. Het gaat om een proef van vijf jaar in vijf verschillende natuurgebieden die daarvoor zijn aangewezen. De start van het nieuwe beleid werd gegeven bij de oevers van de Westerveldse AA in de wijk Aa-landen.

Zwolle is landelijk koploper als het gaat om het verbeteren van de biodiversiteit in de stad: “We zijn tot nu toe de eerste en de enige gemeente in Nederland die is aangesloten bij het Deltaplan Biodiversiteit van het rijk”, zegt wethouder William Dogger. Het Deltaplan Biodiversiteit is een landelijk initiatief van Boerenorganisaties, ketenpartijen, onderzoekers en natuur- en milieuorganisaties om samen met gemeenten en rijk het biodiversiteit verlies in Nederland om te buigen naar herstel.

Lees er hier meer over bij RTV Oost.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.