Zwolle krijgt nieuw cultureel zomerfestival: Zwetsen en Kletsen

Interessant? Deel het artikel

stefan keijzer keizer zwetsen en kletsen

Zwolle krijgt een nieuw cultureel zomerfestival. In Dieze Oost kun je komende juni genieten van Zwetsen en Kletsen. Hou 26 en 27 juni 2021 al maar vast vrij in je agenda. Stefan Keijzer is medebedenker.

Hij legt hier bij Kiek An uit wat Zwetsen en Kletsen is.
Lees verder onder de video.

“Zwetsen en kletsen, een pakkende naam, vind je niet? Speciaal bedacht voor de sfeer die we oproepen. Een beetje kletsen, een beetje zwetsen, lekker ontspannen genieten van het programma. Kunst en cultuur bieden van lokaal niveau. Mensen uit Zwolle een podium geven. Om op die manier anderen ook te prikkelen.”

Programma
Het festival moet heel breed de cultuur van Zwolle weergeven. Denk aan meerdere soorten muziek, theater, maar ook aan urban sports, allerlei culturele sportieve uitingen zoals je die nu ook al wel op straat kunt zien. Denk aan handig op een fiets of skateboard. Er is ook een stadsmoestuin. “Want een volkstuintje hoort ook wel bij de cultuur van zo’n wijk als Dieze Oost. En vanuit die tuintjes halen we tijdens het festival dan weer de ingrediënten die we voor de verschillende eettentjes gebruiken.”

Dieze Oost
“We houden het festival in Dieze Oost omdat die wijk van Zwolle ook wel eens een mooi festival verdient. Ieder jaar komt die wijk als slechtst uit de bus als je kijkt naar allerlei sociaal economische aspecten. We hopen dat dat festival een goede sfeer brengt. Maar het is meteen ook de wijk waar je verrassend veel lokale culturele activiteiten kunt tegenkomen. Denk ook aan die urban sports.”

Doorbreken
Zwetsen en Kletsen is overigens niet alleen een festival om te genieten. Onderliggend doel is ook de cultuur van Zwolle op tafel te krijgen. “Mensen een podium te bieden. Achter iedere voordeur schuilt talent! Maar het is helemaal nog niet zo logisch dat dat talent van achter die voordeur vandaan komt. Zo’n festival om de hoek kan dat veranderen.”

Al een nieuwe Herman Brood ontdekt? Het zou Stefan Keijzer niet verbazen. “Op de talentonstage-avonden die Stichting Wildebras organiseert in Domusica (cultuurhuis in Dieze Oost) hebben we al wat optredens gezien waarvan het me niet zal verbazen als daar talenten tussen zitten die landelijk gaan doorbreken!”

Als de formule aanslaat sluit Stefan niet uit dat het festival later ook in andere ‘wat mindere wijken’ in Overijssel gehouden wordt.

Kijk hier de hele uitzending van Kiek An

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden