Zwolle daagt Deventer uit bij NK Tegelwippen

Interessant? Deel het artikel

nk steenwippen

Deventer en Zwolle dagen elkaar uit in het NK Tegelwippen dat van april tot en met september duurt. Zwolle had Deventer uitgedaagd, onder aanvoering van Groen Links is die handschoen in Deventer opgepakt.

“Je denk dan al gauw aan de IJsselderby Eagles – Zwolle” zegt Peter Sips die in Deventer duurzaamheid in zijn communicatieportefeuille heeft, maar we hebben op 17 april eerst met de Eagles nog een regentonactie te doen, misschien maken we later die link nog wel.” Sips weet nog niet precies hoe de wedstrijd er uit gaat zien en eigenlijk ook niet wanneer een van de partijen gewonnen heeft. Maar dat is volgens hem ook niet helemaal de bedoeling van de uitdaging. “We willen er natuurlijk veel meer mee bereiken dat inwoners van beide steden over verharding in hun tuintjes gaan denken. Steen er uit, groen er in! Daar willen we op allerlei manier zoveel mogelijk aandacht voor hebben in de hoop dat mensen inzien dat een groene tuin eigenlijk alleen maar voordelen heeft.”

Nadelen van stenen tuin

Een groene tuin geeft natuurlijke schaduw en trekt ook mooie natuur aan.
Nadeel van een stenen tuin is dat het er bloedheet wordt in het veranderende klimaat, omdat je geen natuurlijk hebt, maar ook omdat al die stenen als een soort van oven werken. Bijkomend nadeel is dat regenwater moeilijker weg kan. Via verharding gaat het meestal richting riool in plaats van richting de grond. Bij regenbuien die we in steeds heftiger mate gaan krijgen, kan het riool steeds vaker de afvoer niet aan.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.