Zuiveringsproces van rioolwater in Raalte hersteld

Interessant? Deel het artikel

waterzuivering hondemotswetering wdod

Uit analyses van het rioolwater uit de zuiveringsinstallatie van Raalte blijkt dat het zuiveringsproces volledig is hersteld, meldt Waterschap Drents Overijsselse Delta. Vorige week heeft het Waterschap zuiveringsslib met goed werkende micro-organismen aan het zuiveringsproces in Raalte toegevoegd. Dit actieve zuiveringsslib was afkomstig van andere rioolwaterzuiveringsinstallaties. “Het positieve gevolg hiervan is dat de rioolwaterzuivering Raalte het afvalwater van bedrijven en huishoudens uit Raalte en omgeving sinds het afgelopen weekend weer prima zuivert.”

Nog geen oorzaak

De rioolwaterzuivering functioneerde niet goed voor het deel ammoniumverwijdering. Dit betekent dat niet al het ammonium uit het aangevoerde afvalwater kon worden verwijderd. Uit onderzoek bleek dat er onvoldoende actieve bacteriën aanwezig waren waardoor het afvalwater minder goed werd gezuiverd. Door het water te verdunnen met extra water uit het kanaal, zegt WDOD de problemen tijdelijk ondervangen te hebben. Niet minder ammonium dus, maar wel meer verdund. “Het herstel van de werking van de rioolwaterzuivering heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit in de wetering. Het inlaten van water vanuit het Overijssels kanaal en de Raalterwetering om de Hondemotswetering door te spoelen, blijft nog een aantal dagen door gaan.”

Het waterschap heeft in de afgelopen weken intensief onderzoek gedaan, maar de oorzaak van de problemen is niet gevonden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.