Zorg Groep Raalte ondersteunt open brief over afnemende ouderenzorg

Zorg Groep Raalte Raalte (ZGR) ondertekende samen met collega- organisaties een open brief aan de beleidsmakers waarin ernstige zorg wordt uitgesproken over de verslechterende mogelijkheden om fatsoenlijke ouderenzorg te verlenen.

Interessant? Deel het artikel

ZGR 230629 zorg ouderen koffie

Samen met 15 zorgorganisaties in de regio Zwolle spreken we onze zorgen uit over de toekomst van de ouderenzorg. Dat deden we met een paginagrote brief die afgelopen week in de Stentor verschenen is.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de zorgverzekeraars in Nederland hebben tariefsverlaging voor de ouderenzorg aangekondigd. Dat gaat niet samen met het tekort aan medewerkers, het betaalbaar houden van de zorg en de werkdruk zoals we die steeds meer zullen ervaren.

We maken ons zorgen over de toekomst en we geloven in de beweging die we in de regio al in gang hebben gezet. We roepen de minister, de politiek en Zorgverzekeraars Nederland op om samen met ons in gesprek te blijven over de zorg van de toekomst en vragen de financiële ruimte om dit ook waar te maken.

 

Samen met onze regiopartners zetten wij onze schouders onder de uitdaging in de ouderenzorg en de veranderingen die hard nodig zijn in onze sector. Om er ook in de toekomst te kunnen zijn voor welzijn, wonen en zorg in het hart van Salland. 

 

Website ZGR

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.