Zonneschooldaken betalen met ventilatiesubsidie

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen

Hebben ze bij jou op school nog geen zonnepanelen op het dak, stuur de directeur dan direct een mail met de tip dat die panelen voor een heel belangrijk deel betaald kunnen worden via ventilatiesubsidie voor scholen. Deze tip geeft Stichting Schooldakrevolutie.

De Rijksregeling voor schoolventilatie (SUVIS) kan tot dertig procent van de aanschaf van zonnepanelen op schooldaken vergoeden, wanneer deze de benodigde stroom voor de nieuwe ventilatiesystemen opwekken.

De schooldakversneller

De directeuren van Stichting Schooldakrevolutie Niels en Judith vinden de SUVIS een slimme maatregel. “Leerkrachten en leerlingen krijgen een prettiger binnenklimaat, scholen kunnen hun investeringen in zonnedaken hiermee sneller terugverdienen, én via één enkele SUVIS-aanvraag kan een school nu meerdere duurzame maatregelen financieren. Al met al kunnen zij op deze manier snel geïntegreerd duurzaam worden.”

Ventilatie, verwarming en schone zonnestroom

SUVIS aanvragen voor ventilatie? Denk dan ook aan uw geïntegreerde CO2 reducerende of energiebesparende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld WKO (Warmte Koude Opslag), warmtepomp of zonnepaneleninstallaties. Bij onder andere Slim opgewekt liggen geïntegreerde voorbeelden klaar die aan de subsidienormen voldoen.

Hulp en advies bij SUVIS

De SUVIS-subsidie wordt via de gemeenten aangevraagd. Kenniscentrum Ruimte OK biedt gemeenten en schoolbesturen ondersteuning aan bij hun aanvraag.

Het Rijk heeft 360 miljoen euro vrijgemaakt voor schone lucht op scholen, waarvan de eerste tranche in 2021 wordt uitgegeven. De voorwaarden voor de nieuwe SUVIS-regeling zijn op 15 december 2020 door RVO gepubliceerd en zijn hier na te lezen: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/suvis

Voor meer informatie: Niels van der Sandt directeur en schooldakcoach van Stichting Schooldakrevolutie

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.