Zonneplan: consumenten zetten zonnepanelen uit vanwege negatieve stroomprijs

Bijna 3 procent van de klanten van Zonneplan met een dynamisch energiecontract heeft woensdag zijn zonnepanelen tijdelijk uitgeschakeld vanwege de negatieve stroomprijs.

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen

Het energiebedrijf meldt dat afgelopen woensdag de dynamische stroomtarieven – die per uur verschillen – voor het eerst dit kalenderjaar enkele uren negatief waren.

114 procent meer stroom

Volgens Zonneplan, dat dynamische energiecontracten aanbiedt, hebben zijn klanten zonder zonnepanelen of een elektrische auto gemiddeld 114 procent meer stroom verbruikt dan op een doorsnee woensdag het geval is. De klanten kregen tussen 13 en 16 uur geld toe voor het verbruiken van stroom.

Op social media melden klanten van het bedrijf onder meer diverse wasjes te hebben gedraaid. Wie over een elektrische auto beschikt, profiteerde het meest: deze groep verbruikte zelfs 119 procent meer stroom dan normaal op een woensdag het geval is.

Zonnepanelen uit

Waar een deel van de klanten ervoor koos om meer stroom te gebruiken, was er ook een groep huishoudens met zonnepanelen die de zonnepanelen tijdens de uren met negatieve stroomprijzen uitschakelde.

Een negatieve stroomprijs houdt namelijk in dat huishoudens met zonnepanelen en een dynamisch contract op dat moment geld moeten toeleggen om hun opgewekte zonne-energie aan het stroomnet te mogen leveren. Bijna 3 procent van het Zonneplan-klantenbestand met zonnepanelen zette daarom de omvormer uit. Zonneplan voert momenteel een proef uit met het gecontroleerd uitzetten van omvormers op momenten van negatieve stroomprijzen. Klanten die hun omvormer daarvoor ter beschikking stellen, ontvangen daarvoor dan een vergoeding. Aanmelden voor de test is overigens nog niet mogelijk.

Bekijk hier in Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen er te koop zijn in de Benelux.

 

Bron: Solar Magazine/ Zonneplan

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.