Zonnepanelen op vrachtwagens en automowers

Interessant? Deel het artikel

automower

Zonnepanelen op de daken van opleggers, in Nederland wordt daar een proef mee gedaan om zo elektriciteit op te wekken. Niet voor de kilometers van de vrachtwagen, maar voor het elektrische verbruik in de cabine.

Een chauffeur verbruikt in zijn cabine stroom, voor telefoon en navigatie bijvoorbeeld. Maar vooral bij langer transport en bij overnachten, komt daar ook koffie zetten bij, eventueel iets koken, nachtlampje, noem maar op. Om daarvoor energie te hebben gebruikt de chauffeur stroom van de accu. En om die accu vol te houden wordt de dieselmotor of een aggregaat gebruikt. Zonnepanelen zouden dat over kunnen nemen.

De proef in Nederland is niet geheel nieuw. In Engeland rijden al langer vrachtwagens en busjes met panelen op het dak. Bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte loopt zelfs een automower met zonnepanel op zijn dak. Vanwege dat paneel kan de mower net iets langer het gras maaien met zijn accu.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.