Zonnefolie doet het goed

Interessant? Deel het artikel

zonnefolie

Je hebt zonnepanelen, er zijn ook al zonnedakpannen. De ontwikkeling van zonnefolie gaat nu ineens ook razendsnel. Groot voordeel van zonnefolie: je kunt het als een folie waar dan ook aanbrengen, het past altijd. Nieuw voordeel: de folie ontwikkelt zich zo goed, dat de opbrengst ook steeds hoger wordt.

Het gaat zo goed met de zonnefolie, dat Hyet Solar haar fabriek in Arnhem fors gaat uitbreiden. Zelfs in Dubai willen ze de folie hebben (foto). Hyet is de enige producent van deze folie in de hele wereld. Afzetgebied is dus ook… de hele wereld.

Zonnefolie past altijd overal. Ook op ronde daken, tegen gevels, op olieopslagtankers in het Botlekgebied: dat levert heel veel nieuwe oppervlaktes op. Een wel heel groot voordeel is dat bijna geen grondstoffen aan de productie te pas komen. Het belangrijkste bestanddeel is silicium, en dat is eigenlijk gewoon zand.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.