Zomers proeven van Klooster Nieuw Sion

De zomer op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen staat in het teken van proeven. Proeven van de rust en stilte, van de koelte van het bos van landgoed de Kranenkamp en de kloosterkerk. Maar ook: proeven van de ingrediënten van eigen erf.

Interessant? Deel het artikel

moestuinsion

Op zes vrijdagen in de maanden juli en augustus organiseert Nieuw Sion een bierproeverij, gevolgd door een kloostermaaltijd, geïnspireerd op het aanbod uit de eigen moestuin. En, alsof dat nog niet genoeg is, op de laatste vrijdag van juli en augustus is er een Kloostermaal speciaal.

Klooster Nieuw Sion is van oudsher een boerenklooster en ook nu gebruikt het klooster in haar bierbrouwerij én in de koffieschenkerij het liefst zo lokaal mogelijke ingrediënten. Graan en hop uit de directe omgeving, groenten, fruit en kruiden uit de eigen moestuin: zoveel mogelijk vers van ‘eigen erf’.

Bierproeverijen
Ongeveer een jaar geleden opende Klooster Nieuw Sion haar bierbrouwerij én tijdens de bierproeverijen (elk weekend, en in de zomer dus ook op diverse vrijdagen) vertelt bierbrouwer Frits alles over het brouwproces, kloosterbieren en uiteraard kan er geproefd worden van het Sion Kloosterbier.

Kloostermaaltijden koffieschenkerij
In de schaduw van de kloosterpoort, of in de verstilde binnentuin, proeven van de verse groentes uit de eigen tuin. Aan het eind van de vrijdagmiddag kan er aangeschoven worden voor een heerlijke kloostermaaltijd, waarna elke gast welkom is deel te nemen aan het avondgebed (18.00 uur) in de kloosterkerk.

Aan de proeverij en de maaltijd kan als combinatie deelgenomen worden, los aanmelden is ook mogelijk.

Data:
o Vrijdag 7, 14 en 21 juli. Op 28 juli organiseert Nieuw Sion het maandelijkse Kloostermaal speciaal (zonder bierproeverij).
o Vrijdag 4, 11 en 18 augustus. Op 25 augustus organiseert Nieuw Sion het maandelijkse Kloostermaal speciaal (zonder bierproeverij)

Meer informatie en tijden: www.nieuwsion.nl/programma

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *