Zo maar vier Sallandse bomen strijden mee in de Nationale Bomen Top 50

Wat is de mooiste boom van Nederland? Er staan al vier Sallandse bomen op de longlist.

Interessant? Deel het artikel

mooiste bomen

Er zijn (al) vier Sallandse bomen genomineerd voor de Nationale Bomen Top 50. De beuk in De Hof van Rakhorst in Heino, de rode beuk naast de muziekkoepel in het plantsoen van De Worp en de Canadese Populier bij de ingang van de camping ook in dat plantsoen. En de linde op de kruising tussen de Watermansweg en de IJsseldijk bij Diepenveen.

De Nationale Bomenbank bestaat dit jaar 50 jaar en dat wil de organisatie vieren met de Nationale Bomen Top 50. Boomeigenaren kunnen hiermee monumentale bomen nomineren. Met deze toplijst wordt het belang van grote bomen benadrukt. De vijf meest bijzondere bomen uit de top 50 worden geadopteerd en ontvangen levenslange boomzorg.

Het betreft een competitie waarin mensen zelf bomen mogen tippen. Dat kan nog steeds. Klik hier om jouw boom ook op de longlist te krijgen. Dat kan nog tot het eind van de maand. Uit de Nationale Bomen Top 50 kiest de onafhankelijke vakjury vijf bijzondere bomen die in oktober bekend gemaakt gaat worden. De geboden ecosysteemdiensten, monumentale- en ecologische waarden van de boom spelen hierbij een belangrijke rol.

Mooie boom langs de IJssel?

In de vijf koppige jury zit ook Wim Eikelboom. Die kennen we van rivierverhalen. Wim is gek op de IJssel. Laat dat voor inwoners van Olst-Wijhe een extra motivatie zijn hun mooiste boom aan te melden. Je weet nooit of de jury een beetje bevoordeeld is 😉

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *